Albade.com
Pėrshendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma nė faqen tonė, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund tė identifikoheni qė tė merrni pjesė nė
diskutimet dhe temat e shumta tė forumit tonė.

- Nė qoftė se ende nuk keni njė Llogari personale nė forumin tonė, mund ta hapni njė tė tillė duke u Regjistruar
-Regjistrimi ėshtė falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kėnaqėsi:
Staffi i Forumit Albania Server Forum

Vizitor tė nderuar dhe tė rrespektuar nėse dėshironi qė pop login tė mos shfaqet klikoni butonin DO NOT DISPLAY AGAIN
Albade.com


 
PortalPortal  Grupet e AnėtarėveGrupet e Anėtarėve  RegjistrohuRegjistrohu  ForumForum  Lista AnėtarėveLista Anėtarėve  KėrkoKėrko  identifikimiidentifikimi  
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė.

Share | 
 

 Byrek "dy nė njė"

Shko poshtė 
AutoriMesazh
BoraBardh
Senior Member
Senior Member
avatar

Female
Numri i postimeve : 1399
Age : 32
Location : Kosova
Job/hobbies : ??
Humor : ??
Registration date : 12/12/2007

MesazhTitulli: Byrek "dy nė njė"   7/2/2009, 22:02

Pėrgatitja
Pėr 6-8 veta
Pėr brumin 350 gr. miell
* 1 lugė ėmbėlsire kripė 150 gr. gjalpė
* 10 me 12 lugė gjelle me ujė tė ftohtė

Pėr mbushjen me spinaq

* 700 gr. spinaq i pastruar
* 3 lugė gjelle me margarinė 1 qepė e grirė
* 2 thelpinj hudhėr, tė prerė hollė
* 3-4 feta sallam tė prerė nė formė katrore 3 lugė gjelle qumėshti
* 2 vezė
* 1 filxhan djathė i grirė

Pėr byrekun me djathė 3 lugė gjelle margarinė

* 4-5 lugė gjelle miell
* 1 litėr qumėsht
* 4 vezė
* 300 gr. djathė i bardhė i grirė 200 gr. kaēkavall i grirė kripė dhe piper

Pėrgatitja:
1. Nė njė enė hidhni miellin dhe kripėn. Mė pas shtoni me duar gjalpin dhe e punoni masėn deri sa tė shihni se thėrrmohet nė copėza. Hidhni ujin nė kėtė masė, e pėrzieni me njė lugė druri. Brumin e mblidhni nė formė tė rrumbullakėt dhe e lini tė mbuluar pėr afro 30 minuta.

2. E hapni brumin nė petė dhe i shtroni ato nė njė tepsi, e cila mė parė ėshtė lyer me gjalpė. E shponi me pirun dhe e ndani mė dysh. Nė anė tė saj vendosni letėr alumin i, tė cilėn e keni palosur 2-3 herė. Kujdesuni qė letra tė ngjisė mirė tek brumi.

3. Pėrgatisni byrekun me spinaq, e shtrydhni mirė spinaqin dhe e prisni hollė. E hidhni atė nė tenxhere sė bashku me margarinėn, qepėn, hudhrėn dhe sallamin. Rrihni vezėt me qumėshtin, kripėn dhe piperin dhe i hidhni mė pas nė masėn e pėrgatitur.

4. Pėr byrekun me djathė: shkrini nė njė tenxhere margarinėn, shtoni miellin dhe e pėrzieni deri sa tė tretet. Mė pas shtoni nė mėnyrė tė ngadalshme qumėshtin e nxehtė dhe e pėrzieni vazhdimisht. E lini kremin pėr disa minuta nė zjarr dhe menjėherė mė pas e largoni dhe hidhni nė tė vezėt, djathin, kripėn e piperin. I pėrzieni tė gjitha kėto.

5. Zbrazni masėn me spinaq nė gjysmėn e tepsisė dhe hidhni pėr sipėr djathin. Ndėrsa nė gjysmėn tjetėr hidhni masėn me djathė. E piqni byrekun nė temperaturė 220 gradė pėr rreth 30 minuta.



Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
 
Byrek "dy nė njė"
Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Albade.com :: Arti dhe Kultura :: Kuzhina & Gatimi-
Kėrce tek: