Albade.com
Pėrshendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma nė faqen tonė, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund tė identifikoheni qė tė merrni pjesė nė
diskutimet dhe temat e shumta tė forumit tonė.

- Nė qoftė se ende nuk keni njė Llogari personale nė forumin tonė, mund ta hapni njė tė tillė duke u Regjistruar
-Regjistrimi ėshtė falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kėnaqėsi:
Staffi i Forumit Albania Server Forum

Vizitor tė nderuar dhe tė rrespektuar nėse dėshironi qė pop login tė mos shfaqet klikoni butonin DO NOT DISPLAY AGAIN
Albade.com
Pėrshendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma nė faqen tonė, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund tė identifikoheni qė tė merrni pjesė nė
diskutimet dhe temat e shumta tė forumit tonė.

- Nė qoftė se ende nuk keni njė Llogari personale nė forumin tonė, mund ta hapni njė tė tillė duke u Regjistruar
-Regjistrimi ėshtė falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kėnaqėsi:
Staffi i Forumit Albania Server Forum

Vizitor tė nderuar dhe tė rrespektuar nėse dėshironi qė pop login tė mos shfaqet klikoni butonin DO NOT DISPLAY AGAIN
Albade.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Albade.com


 
PortalPortal  RegjistrohuRegjistrohu  ForumForum  Latest imagesLatest images  KėrkoKėrko  identifikimiidentifikimi  
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė.

 

 Byrek "dy nė njė"

Shko poshtė 
AutoriMesazh
BoraBardh
Senior Member
Senior Member
BoraBardh


Female
Numri i postimeve : 1399
Age : 37
Location : Kosova
Job/hobbies : ??
Humor : ??
Registration date : 12/12/2007

Byrek "dy nė njė" Empty
MesazhTitulli: Byrek "dy nė njė"   Byrek "dy nė njė" Icon_minitime7/2/2009, 22:02

Pėrgatitja
Pėr 6-8 veta
Pėr brumin 350 gr. miell
* 1 lugė ėmbėlsire kripė 150 gr. gjalpė
* 10 me 12 lugė gjelle me ujė tė ftohtė

Pėr mbushjen me spinaq

* 700 gr. spinaq i pastruar
* 3 lugė gjelle me margarinė 1 qepė e grirė
* 2 thelpinj hudhėr, tė prerė hollė
* 3-4 feta sallam tė prerė nė formė katrore 3 lugė gjelle qumėshti
* 2 vezė
* 1 filxhan djathė i grirė

Pėr byrekun me djathė 3 lugė gjelle margarinė

* 4-5 lugė gjelle miell
* 1 litėr qumėsht
* 4 vezė
* 300 gr. djathė i bardhė i grirė 200 gr. kaēkavall i grirė kripė dhe piper

Pėrgatitja:
1. Nė njė enė hidhni miellin dhe kripėn. Mė pas shtoni me duar gjalpin dhe e punoni masėn deri sa tė shihni se thėrrmohet nė copėza. Hidhni ujin nė kėtė masė, e pėrzieni me njė lugė druri. Brumin e mblidhni nė formė tė rrumbullakėt dhe e lini tė mbuluar pėr afro 30 minuta.

2. E hapni brumin nė petė dhe i shtroni ato nė njė tepsi, e cila mė parė ėshtė lyer me gjalpė. E shponi me pirun dhe e ndani mė dysh. Nė anė tė saj vendosni letėr alumin i, tė cilėn e keni palosur 2-3 herė. Kujdesuni qė letra tė ngjisė mirė tek brumi.

3. Pėrgatisni byrekun me spinaq, e shtrydhni mirė spinaqin dhe e prisni hollė. E hidhni atė nė tenxhere sė bashku me margarinėn, qepėn, hudhrėn dhe sallamin. Rrihni vezėt me qumėshtin, kripėn dhe piperin dhe i hidhni mė pas nė masėn e pėrgatitur.

4. Pėr byrekun me djathė: shkrini nė njė tenxhere margarinėn, shtoni miellin dhe e pėrzieni deri sa tė tretet. Mė pas shtoni nė mėnyrė tė ngadalshme qumėshtin e nxehtė dhe e pėrzieni vazhdimisht. E lini kremin pėr disa minuta nė zjarr dhe menjėherė mė pas e largoni dhe hidhni nė tė vezėt, djathin, kripėn e piperin. I pėrzieni tė gjitha kėto.

5. Zbrazni masėn me spinaq nė gjysmėn e tepsisė dhe hidhni pėr sipėr djathin. Ndėrsa nė gjysmėn tjetėr hidhni masėn me djathė. E piqni byrekun nė temperaturė 220 gradė pėr rreth 30 minuta.



Mbrapsht nė krye Shko poshtė
 
Byrek "dy nė njė"
Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Byrek Mix for 1 lb. filo dough
» Byrek me pete te pjekura
» Elita 5" "mesyn" Festivalin e 46-te te Kenges
» Bleona Qerreti, ne pune edhe per "Shen Valentin"

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Albade.com :: Arti dhe Kultura :: Kuzhina & Gatimi-
Kėrce tek: