Intervista me kengetaren Soni Malaj
Qė Soni Malaj ėshtė nė kohėt e saj mė tė mira, kjo nuk ėshtė shumė e vėshtirė pėr t'u kuptuar. Klipe dhe kėngė tė suksesshme, qė pasojnė njėra- tjetrėn nė kohė rekord. Paraqitje gjithnjė e mė interesante, qė e bėjnė tė jetė njė prej kėngėtarėve mė tė pėlqyera nė treg.
Dhe nuk mbaron me kaq. Bashkė me sukseset nė jetėn artistike, ajo po pėrjeton nė kėto kohė dhe njė histori shumė tė bukur dashurie. Ėshtė e dashuruar. Ajo ka rrėfyer gjithė ndryshimet qė kanė ndodhur kohėt e fundit. Ose mė mirė tė themi, qė prej ditės kur do ta festonte 25-vjetorin e lindjes. Kur dhurata mė e bukur qė do tė merrte ishte Flori
-Ende pa kaluar shumė kohė nga shfaqja e klipit tė kėngės "Do tė vij", vjen nė ekran njė tjetėr realizim, kryekėput ndryshe nga ai i pari. Kaq e thjeshtė ėshtė tė bėsh klipe?
Soni: Jo nuk ėshtė fare e thjeshtė, por unė tashmė jam mėsuar me kėtė lloj ritmi pune dhe nuk bėj dot ndryshe. Pasi kalojnė tė paktėn gjashtė muaj nga klipi i parė, unė mendoj se duhet tė shfaqem patjetėr me njė klip tė ri.
-Tani keni ardhur pėrsėri nė ekran me njė baladė tjetėr. Kjo do tė thotė se do tė hiqni dorė nga kėngėt ritmike?
Soni: Sigurisht qė jo. Kėnga "Do tė vij", qė u realizua menjėherė pas baladės "Ndarja", ishte po aq ritmike sa tė gjitha kėngėt e tjera. Tani kam ardhur pėrsėri me njė baladė, thjesht sepse kam filluar tė ndihem shumė mirė nė kėtė gjini. Kėnga ėshtė pjesė e albumit tim tė fundit "Mesdhe".
-Shumė emra pėr njė album, ēka do tė thotė se kėngėt janė shumė tė ndryshme nga njėra tjetra, apo jo?
Soni: Ky ishte qėllimi. Pastaj, unė gjithmonė, qė kur vendosa tė rishfaqem nė skenė e vetme, pra jo mė si pjesėtare e grupit "Spirit Voice", kam ecur pėrpara me idenė pėr tė eksperimentuar nė gjithēka, sepse vetėm kėshtu mund tė paraqitem gjithmonė ndryshe. Ndėrsa me vajzat e grupit ishim paraqitur gjithmonė me muzikėn pop. Nė daljet e mira tė para do tė kaloja
te turbo folku dhe muzika latine, qė ishin mė tė preferuarat nė ato kohė.
-A ėshtė Soni po kaq e kėnaqur dhe me jetėn e saj private?
Soni: Tani jam mė e kėnaqur se kurrė ndonjėherė. Ėshtė pikėrisht kėnaqėsia dhe qetėsia qė po ndjej nė kėto kohė nė jetėn time private, qė mė ka dhėnė mė shumė energji pėr tė punuar, pėr t'i bėrė gjėrat me mė shumė pasion se dikur e pėr t'i parė gjėrat me mė shumė ngjyra.
-Po flet si vajzė e dashuruar marrėzisht...
Soni: Sepse jam vėrtet e dashuruar.
Me Flori Mumajesin?
Soni: Ju e dini mjaft mirė tashmė, kot qė mė pyesni. E keni zbuluar dhe e keni shkruar vetėm pak kohė mė parė. Mund tė tė them vetėm se Flori ishte dhurata mė e bukur qė mė erdhi pėr 25-vjetorin e ditėlindjes sime.
-A duhet tė presim ndonjė surprizė tjetėr sė shpejti?
Soni: Po. Pas pak kohėsh do tė shfaqem nė njė stil krejt ndryshe. Do tė jem pėr herė tė parė pjesė e njė projekti tė madh, qė do tė
jetė eksperimenti im i radhės.
-Qė do tė jetė?
Soni: Do t'ju duhet tė prisni dhe pak qė ta shikoni vetė se ēfarė do tė jetė. Tani pėr tani mund t'ju them se do jem brenda zhanrit tė muzikės, por nė njė formė krejt ndryshe