Admin Administrator
Numri i postimeve : 3223 Age : 38 Location : I Don't now Job/hobbies : I Don't now Humor : I Don't now Registration date : 12/11/2007
| Titulli: Armiket e kilogramit 26/3/2008, 14:12 | |
| Kush janė femrat e njohura qė kanė humbur mė shumė kilogramė nga pesha trupore?! Klasifikimi i mėposhtėm ju jep mė shumė detaje, duke zbuluar njėherėsh recetat e dobėsimit tė personazheve VIP Vendi i parė nė klasifikimin e femrave qė janė dobėsuar mė shumė i takon Hygerta Sakos. Ish-Miss Shqipėria 1996 ka shtuar jo pak kilogramė nė peshėn e saj trupore, sidomos gjatė periudhės sė shtatzėnisė. Pas lindjes sė vajzės dhe rikthimit nė televizion, sigurisht qė mami Gerta nuk mund tė rrinte duarkryq duke parė trupin e transformuar. Kėshtu, pėr tė pasur edhe njė herė linjat perfekte tė dikurshme, ajo iu nėnshtrua dietės spartane, me tė cilėn reduktoi plot 13 kg. Pėr Hygertėn, kjo mund tė konsiderohet pa frikė si njė betejė e fituar, pasi ajo aktualisht ka forma tejet perfekte, qė ēdo femėr tjetėr do ti kishte zili. Pėr katėr muaj rresht kam mbajtur njė regjim tė rreptė sa i takon ushqimit. Javėn e parė kam rėnė 3 kile, mė pas 6, derisa hoqa plot 13 kg, ėshtė shprehur ajo. Nga 76 kilogramė, aktualisht pesha e Hygertės ka shkuar 63 kg, nė kufij normalė kjo nė raport edhe me gjatėsinė e ish-Miss Shqipėrisė. Njė vend mė poshtė renditet kėngėtarja kosovare Teuta Kurti. Konkurrentja e Etheve tė sė premtes mbrėma ka humbur kohėt e fundit 10 kilogramė. Gjithēka e ka arritur falė njė vullneti tė hekurt dhe dėshirės pėr tė pasur sėrish hiret e lakmuara nga tė gjithė. Ndonėse nuk bėn pjesė nė kategorinė e atyre femrave qė peshohen ēdo javė, pėr Teutėn njė trup i formuar ėshtė njė domosdoshmėri, e pėr mė tepėr kur je njė person publik, kjo kthehet nė njė nevojė tė qenėsishme. Nuk jam nga kėto tipat e fiksuar qė rrinė para pasqyrės, duke i thėnė vetes se duhet pėr tu dobėsuar me ēdo ēmim, por kohėt e fundit e ndjeja se e kisha tepruar me regjimin. Kėshtu, duke konsumuar shumė ujė dhe duke u ushqyer me produkte tė kontrolluara, ia kam dalė mbanė qė tė humbas 10 kilogramė, e aktualisht peshoj 60 kg. Por nuk duhet tė harroj qė kam nisur tė eliminoj ėmbėlsirat, si dhe ecjet me makinė, pohon ajo. Edhe tetė kilogramėt e humbur tė Rosela Gjylbegut nuk janė pak pėr tė, ndonėse ajo renditet nė vend tė tretė sa i takon klasifikimit tonė. Kush e ka njohur mė parė kėngėtaren, e di fare mirė sesi ėshtė transformuar ajo nga njė femėr e shėndoshė, nė njė tjetėr ēupėlinė elegante. Kėtė detaj nuk e ke vėshtirė ta pikasėsh qė nė momentin e parė qė e ndesh Roselėn, e sidomos kėto muajt e fundit. Shkodrania pjesėmarrėse nė edicionin e parė tė Etheve, shpjegon se tė pasurit njė trup nė formė ėshtė e rėndėsishme jo vetėm pėr metabolizmin, por edhe pėr tė pasur njė imazh tė kuruar me kujdes. Mendoj se nė shėndoshjen time pati gisht ndalimi i sporteve tė preferuara, si volejbolli e basketbolli. Atėherė format e mia morėn vėrtet kot, por ia arrita qė tė rikthehesha edhe njėherė nė formė, falė regjimit nė ushqim dhe vrapit nga liqeni, pohon Rosela. Mė pak kilogramė ka reduktuar kosovarja Genta Ismaili, gjė qė e rendit nė vend tė katėrt. Kur ajo rrėmbeu ēmimin e parė nė festivalin Kėnga magjike, hiret e bukura femėrore bėnė pėr vete shumė meshkuj. Me kalimin e muajve, Genta nisi tė shėndoshej e vetėm kur trupi po jepte alarmin e SOS-it, ajo me vullnet tė hekurt vendosi qė ti rikthehej edhe njė herė peshės normale. Dieta ka qenė tejet e rreptė, sigurisht e ndjekur edhe nga njė regjim nė palestėr, tė cilin e kam praktikuar dy herė nė ditė e nga kjo kam humbur 6 kg. Doja tė isha edhe njė herė si mė parė dhe ia kam arritur mrekullisht. Tani ndjehem mė rehat me ēdo centimetėr tė trupit tim, ėshtė shprehur Genta Ismaili. Vendi i pestė dhe i fundit nė klasifikim i takon Inis Gjonit. Shou girli i njohur qė ka kapur tė tridhjetat, ruan njė peshė trupore qė ēdo vajzė tjetėr do ta kishte zili. Linjat elegante tė drejtueses sė emisionit Takim ekskluziv nuk janė tė tilla vetėm falė palestrės, qė duket se ėshtė kthyer nė aktivitetin mė tė dashur pėr Inisin, por edhe falė dietės qė ajo ka ndjekur. Ushqimi i preferuar i saj vazhdon tė jetė mishi i pulės, peshku dhe frutat, tė cilėt e kanė ndihmuar jo vetėm qė tė ulė mbi 5 kilogramė, por qė tė ruajė edhe linja tė lejueshme pėr moshėn e saj. | |
|