Albania.123.st
Pėrshendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma nė faqen tonė, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund tė identifikoheni qė tė merrni pjesė nė
diskutimet dhe temat e shumta tė forumit tonė.

- Nė qoftė se ende nuk keni njė Llogari personale nė forumin tonė, mund ta hapni njė tė tillė duke u Regjistruar
-Regjistrimi ėshtė falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kėnaqėsi:
Staffi i Forumit Albania Server Forum

Vizitor tė nderuar dhe tė rrespektuar nėse dėshironi qė pop login tė mos shfaqet klikoni butonin DO NOT DISPLAY AGAIN
Albania.123.st
Pėrshendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma nė faqen tonė, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund tė identifikoheni qė tė merrni pjesė nė
diskutimet dhe temat e shumta tė forumit tonė.

- Nė qoftė se ende nuk keni njė Llogari personale nė forumin tonė, mund ta hapni njė tė tillė duke u Regjistruar
-Regjistrimi ėshtė falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kėnaqėsi:
Staffi i Forumit Albania Server Forum

Vizitor tė nderuar dhe tė rrespektuar nėse dėshironi qė pop login tė mos shfaqet klikoni butonin DO NOT DISPLAY AGAIN
Albania.123.st
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Albania.123.st


 
PortalPortal  RegjistrohuRegjistrohu  ForumForum  Latest imagesLatest images  KėrkoKėrko  identifikimiidentifikimi  
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė.

 

 Bakllava e shpejtė ...

Shko poshtė 
AutoriMesazh
Admin
Administrator
Administrator
Admin


Male
Numri i postimeve : 3223
Age : 38
Location : I Don't now
Job/hobbies : I Don't now
Humor : I Don't now
Registration date : 12/11/2007

Bakllava e shpejtė ...  Empty
MesazhTitulli: Bakllava e shpejtė ...    Bakllava e shpejtė ...  Icon_minitime26/11/2008, 03:54

Bakllava e shpejtė ...  F.0709103229968_m

Fikrie Gagica- Ukelli
Autore e librit “1000 receta pėr ēdo familje”


Pėrbėrėsit:
* 2 vezė tė plota e 3 tė verdha vezėsh,
* 1 gotė vaj e 1 qumėsht,
* afro 600 gr miell tė situr dhe tė pėrzier me1 pluhur paste,
* 700 gr niseshte,
* 1/2 kg arra tė grimcuara ose tė bluara,
* 1/2 kg gjalpė.


Sherbeti:
* 2 kg sheqer,
* 1 lit ujė,
* lėngu i ½ limonit,
* 1 sheqer vanileje.


Pėrgatitja:
Tunden vezėt me pirun, shtohet vaji dhe qumėshti. Nė masėn e pėrzier mirė, shtohet mielli pak nga pak dhe zihet njė brumė i butė. Brumi ndahet nė 10 pjesė, e pastaj nga ēdo pjesė bėhen nga 5 toptha, gjithsej 50 toptha. Ēdo topth hapet sa njė pjatė e vogėl dhe duke e pėrmillur me niseshte vehen nga 5 petė njėra mbi tjetrėn. Pesė petėt e bashkuara hapen dhe hollohen duke i pėrmillur me niseshte, nė njė petė tė hollė dhe tė madhe. Njėlloj veprohet me tėrė masėn e brumit. Nėse dėshirohet bakllava me petė tė radhitura, atėherė petėt e holluara vihen nė tepsi njėra mbi tjetrėn,duke i spėrkatur me nga njė lugė yndyrė. Pasi tė hollohen dhe palosen nė tepsi gjysma e petėve, vihen arrat dhe shtrihen nga tė gjitha anėt njėlloj. Hollohen edhe gjysma e petėve tė tjera nė tė njėjtėn mėnyrė dhe vihen mbi arra. Pritet nė formė delimash.
Nėse dėshirohet bakllava me petė tė mbėshtjella nė role, atėherė pasi tė hollohet peta me 5 kuleē, paloset gjer nė gjysmė nga tė dyja anėt, poshtė dhe lartė. I hidhen arrat nė mes nė formė shiriti dhe mbėshtillet sikurse roladė, duke e palosur pjesėn e lartė pėrmbi. Bakllava pritet nė delima madhėsish tė dėshiruara dhe me lugė i hidhet gjalpi i shkrirė. Futet nė furrė tė nxehtė me temperaturė 170 gradė C pėr t’u pjekur dalėngadalė pėr 11/2 orė ose edhe mė tepėr. Nėse bakllava skuqet mbi qė nė fillim, ajo mbulohet me letėr dhe pjekja vazhdon gjersa tė skuqen petėt edhe brenda.

Sherbeti:Vlohet uji me sheqer,shtohet ½ limoni i grimcuar dhe lėngu i gjysmė limonit si dhe 1 sheqer vaniljeje. Pasi tė largohet sherbeti nga zjarri, shtohet njė gotė ēaji ujė i ftohtė dhe me sherbet tė valė, pėrvėlohet bakllava e ftohur. Mbulohet gjersa ta pijė sherbetin.

Variant pėr mbushje:1 kg vishnje tė pastruara nga bėrthamat sheqerosen pak dhe nė shirit vendosen nė vend tė arrave. Mund t’i hidhen pak arra tė bluara, nė mėnyrė qė ato ta thithin lėngun e vishnjeve. Gatuhet dhe piqet nė tė njėjtėn mėnyrė sikurse bakllava me arra.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
https://albania.123.st
 
Bakllava e shpejtė ...
Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Albania.123.st :: Arti dhe Kultura :: Kuzhina & Gatimi-
Kėrce tek: