| PrItJa Ne HeShTjE | |
|
+3Adriatiku_CH Admin Bukuroshja 7 posters |
Autori | Mesazh |
---|
Bukuroshja Senior Member
Numri i postimeve : 309 Age : 41 Location : München Registration date : 20/01/2009
| Titulli: PrItJa Ne HeShTjE 23/1/2009, 11:33 | |
| PRITJA NĖ HESHTJE
Nė kėtė natė pa gjumė vetėm heshtja mė shoqėron , humbas nė kujtimet e mia e zemra ty tė kėrkon ... Tė thėrras ty i dashur e mė pėrgjigjėt heshtja: pra , shoqėrohemi ne dy, heshtja dhe unė ... vetėvetja !...
Shoh hėnėn nė qiell dhe rrezet e saj s'i shkėlqejnė, unė i lusė ato qė ty tė tė gjejnė ... E lusė te bukurėn hėnė njė dėshirė tė ma plotėsojė , qė tė dashurin tim pranė t'ma dėrgojė ...
Papritmas hėna u zhduk humbi edhe ndriēimi , e unė kisha harruar se po vije agimi . Agoi mėngjesi kudo zbardhi drita , me rrezet e diellit i dashur tė mė vije tė prita!...
Por kotė tė prita se ti nuk erdhe , e unė mbeta e vetmuar si njė zog shtegėtar, e mbyllur nė ēerdhe... Prapė shoqėria e vjetėr pritja , heshtja ... dhe unė ... vetėvetja !... E unė sėrish pyes vetėn nė vetmi, vallė , kur do te bashkohemi UNĖ dhe TI ?!... | |
|
| |
Bukuroshja Senior Member
Numri i postimeve : 309 Age : 41 Location : München Registration date : 20/01/2009
| Titulli: Re: PrItJa Ne HeShTjE 23/1/2009, 11:35 | |
| Sot po shkruaj per ty simpatia ime fjalet qe dalin nga zemra ime po shkruaj thelle jam zhytur ne kujtime e nga malli e dashuria po vuaj ti me bere poete ne dashuri ti me bere te shkruaj vargje per ty thur gjith jeten poezi per ty qe zemren ma kenaqe le te behet himn kjo poezi dhe ne cdo moment te jetes ka per te qen nje mrekulli ah,sikur ta dije sa te dua se sa shum me mungon cdo cast qe bisedoje me me mua se zemra zemren kerkon po ta le kete kujtim ne vargje qe gjtihmon ta lexosh edhe kur te jem larg nder varre te vish e te ma kendosh! | |
|
| |
Bukuroshja Senior Member
| Titulli: Re: PrItJa Ne HeShTjE 23/1/2009, 11:36 | |
| Nese per ty kam qene dicka... Atehere perpiqu mos t'me humbasesh, nese per ty kam qene gjithcka, perpiqu i dashur ne endrra te me hasesh,
Sepse tani distanca na ndan, rruge te pafundme ne horizontin tone u hapen.. Ndonese jemi afer gjeografikisht, mijera kilometra na ndajne fatkeqesisht.
Por nese per ty s'isha asgje, thjesht nje qenie njerezore, e parendesishme ne kete jete mizore, atehere ti mos me kujto, nese une vdes, mos me vajto. [i] | |
|
| |
Admin Administrator
Numri i postimeve : 3223 Age : 38 Location : I Don't now Job/hobbies : I Don't now Humor : I Don't now Registration date : 12/11/2007
| Titulli: Re: PrItJa Ne HeShTjE 23/1/2009, 16:59 | |
| Shume bukur t'lumshin durt | |
|
| |
Bukuroshja Senior Member
| |
| |
Adriatiku_CH I pėrjashtuar
Numri i postimeve : 11 Age : 50 Location : Zvicerr Registration date : 24/01/2009
| Titulli: Re: PrItJa Ne HeShTjE 27/1/2009, 02:38 | |
| PĖRSHĖNDETJE. Dy fjalė pėr poezit tuja Dashurie. Kush ka dashuruar njiher dhe dashuron tani ai njeri din tė vlersoj se Poezit e dashuris apo pėr Dashurin jan tė bukura. Edhe matė bukura dotė kshin qenė sikur tė kishe shkruar personalsht ti Bukuoshe. Por edhe keshtu tė kopjura jan tė mira. Me rrespekt nga Adriatiku_CH.. | |
|
| |
Bukuroshja Senior Member
| Titulli: Re: PrItJa Ne HeShTjE 27/1/2009, 12:15 | |
| - Adriatiku_CH shkruajti:
- PĖRSHĖNDETJE.
Dy fjalė pėr poezit tuja Dashurie. Kush ka dashuruar njiher dhe dashuron tani ai njeri din tė vlersoj se Poezit e dashuris apo pėr Dashurin jan tė bukura. Edhe matė bukura dotė kshin qenė sikur tė kishe shkruar personalsht ti Bukuoshe. Por edhe keshtu tė kopjura jan tė mira. Me rrespekt nga Adriatiku_CH.. Pershendetje edhe per ty Adriatiku_CH,sa i perket poezive te kopjuar mendoj se shumica i kopjojne?pak poet kemi neper bote,po te ishim krejt poet sdo ishte edhe shume intresant jeta apo...?? | |
|
| |
Kokaina-63 Junior Member
Numri i postimeve : 5 Age : 35 Location : Gjithandej Registration date : 24/01/2009
| Titulli: Re: PrItJa Ne HeShTjE 27/1/2009, 15:34 | |
| Un pajtona me Bukuroshja. | |
|
| |
Bjonda Senior Member
Numri i postimeve : 331 Registration date : 19/11/2007
| Titulli: Re: PrItJa Ne HeShTjE 27/1/2009, 21:57 | |
| Adriatiku_CH pse a i ki kopju najher ti vet qe pe din se jan tkopjume a ? edhe nrast se nuk i ki kopju shum mir e ka Bukurshoja , smund me kon gjith bota me poeta se metvertet so interesant me randsi osht mu postu ktu sa ma shum poezi per me ndje kenaqesi te tan. | |
|
| |
TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Adriatiku_CH 27/1/2009, 22:06 | |
| Adriatiku_CH mirserdhe mundesisht te prezentohesh ne forumin te rubrika e Prezentimit. kalofsh mir. | |
|
| |
Leonita Administrator
Numri i postimeve : 2988 Location : United Kingdom Registration date : 30/03/2008
| |
| |
Bukuroshja Senior Member
| Titulli: Tė kam dashur me shpirt... 28/3/2009, 20:31 | |
| Sot shetita mes pllakave te varrit, Diku nė njė cep,gjeta emrin tėnd. U ndala tė fola:Ē'far i bėnet mallit, Po deshe ma thuaj se shpirti mė dhėmb?!
Rrija nė pritje...,me mėndje tė ngrehur, Ndoshta kthen pėrgjigje dhe mė lehtėson, E shikoja varrin si ndonjė i shkrehur, Ore, ē'far po ndodh?!..Mos mė keqkupton!
E ndeza cigaren dhe zgjova kujtime, Si ėndėrr e frikshme mė ēfaqeshe ti. I lexoja gėrmat,tė holla, thatime, Mė dilte portreti qė kam nė shtėpi.
I njėjti portret,i njėjti emėr.., Po ē'far ka vallė,qė nuk po mė fletė! Unė e shikoj drejt,ai mė shef shtrėmbėr Dhe guri i varrit,s'di se kė po pret.
Mos kam ardh' gabim tek kjo pllakė varri? U bėn disa vite dhe mos ka lėviz', Por unė prap lotoj, si njė shi behari Dhe e gjith memoria mė ka rėnė nė krizė.
Do tė vi sėrisht,ndoshta javėn tjetėr, Me njė tuf me lule dhe njė pagur ujė. Tė thėrras nė emėr,nė emėr patjetėr, Tė kam dash' me shpirt,asnjėherė pėr bujė. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: PrItJa Ne HeShTjE | |
| |
|
| |
| PrItJa Ne HeShTjE | |
|