| Albania.123.st
|
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė. |
|
| Maku Pone | |
| | Autori | Mesazh |
---|
TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Maku Pone 16/9/2010, 15:23 | |
| Maku Pone
U lind ne vitin 1939 ne qytetin e Fierit.Femijerine e kaloi ne qytetiet e Fierit,Pogradecit e Tiranes.Studimet e mesme i kreu ne Shkoder,studimet e larta ne Moske per inxhinieri nafte. Ka studiuar gjithashtu per filozofi. Ne letersi ka botuar qysh ne vitet pesedhjete dhe me librin e pare ka dale ne vitin 1969. Pervec poezive ka shkruar mjafte per teatrin dhe nje kohe i eshte kushtuar edhe letersisa per femije. Ka fituar pese cmime te ndryshme ne konkurset-kombetare ne gjinine e poezise (2 here), ne proze (2 here) dhe ne dramaturgji (1 here) Jeton dhe punon ne Fier.
Poezi : "Kur buzeqeshin shoket" (1969), "Yje mbi bar" (1973), "Ne brazdat e kesaj toke" (1975), "Lulezim" (1982).
Dramaturgji : "Shperthimi" (1976), "Fundi i sinoreve" (1977), "Asgje nuk eshte harruar" (1979), "Atje ne Ebro" (1979), "Nate e pagjume" (1980), "Udhe te mbara" (1982), "Shoke dhe vite" (1984), "Dosja 63" (1985), "Shqetesimet e nje mjeku" (1988), "Nje vajze e fyer" (1990).
Proze: "Shtepia midis molleve" (novele), " Trandafilat e mesnates (roman).
Letersi per femije : "Naftetaret e vegjel" (1969), "Ne jemi gjeologe" (1969), "Postjeri yne" (1970), "Na therret trumbela" (1971), "Pushimet Dimerore" (1971).
| |
| | | TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Re: Maku Pone 16/9/2010, 15:25 | |
| Gjaku i verdhe i lulediellit
--------------------------------------------------------------------------------
Mullaga
Mos e beso, s'eshte lulemullage kjo mullage eshte nje njolle e kuqerremte qe pikon gjak, qe ra nga mushkerite e mia dhe ra nga zemra ime.
S'eshte vere kjo vere eshte dimer i ngrire dhe vrases dhe i mbushur me tortura, si ne nje dhome ne terr dhe pse gjithkund ti sheh mullaga, por a s'ta thasheqe s'jane mullage, eshte zemra ime qe s'te gjen e gjakun shterr.
Dryna ne dere
Atje brenda eshte kalbur dhe eshte mykur gjithcka nen pushtetin e krimbave. Ne dere ende rri roje vigjeluese dryni i ndryshkur,i ngrene,pakez tragjik ne ate qendrese te hekurt, per te mos lene kend te hyje, te beje baterdi, atje brenda, ku as minjte s'kane c'te hane me.
Kohe e drynave ne dere. __________________ Fytyre nga pasqyra
Kenaqesia del nga kreheri dhe ngjitet ne pasqyre. Le te krihet dhe pasqyra, te heqe nga vetja aq e aq leshra te rrezuara, pale te thinjura. Te zbukurohet kjo pasqyre. Te ndrije nga bukuria. T'i hiqe nje trendafili ne lekure. Dhe une qe e shoh, te ndihem pakez me i forte, pakez me burre nga kjo fytyre qe me veshtron nga pasqyra.
Shpetimtari
Ju e prisnit shpetimtarin ja ku vjen me syte ne tehun e thikes, me duart ne kembez te revolverit, gjinte mbushur me bomba. Nderkohe bejuni ze zjarrfikesave te shtrijne zorren e ujit ne bulevard. Do te kene goxha pune zjarrfikesat me zjarrin perpires dicka, por dhe me gjithe ate gjak. __________________ Tel
Ajo rrobe e bardhe, a eshte e bardhe, a je i sigurte? A thua te mos jete e zeze dhe sidomos a nuk skuq? une pashe vetem thiken qe vetetiu, asgje tjeter. Asgje. Me shume do te kene pare te verberit, a kane degjuar ndoshta shurdhememecet.
Gruaja kriket ne pasqyre
Gruaja krihet ne pasqyre. PA shih ! ishte muzrg dhe u be nate. Ishte vjeshte dhe u be dimer. Dhe pak e do vije pranvera, pastaj vera , pastaj vjeshta. Gruaja atje eshte, krihet ne pasqyre.
Zoti im ! Qenka thinjur bota vetem pse gruaja krihet ne pasqyre dhe burrat gje prej gjeje s'dine c'eshte pasqyra per nje grua. __________________ Fusha me luledielli
Vallja huan koka te prera. Koka te prera, qafe te keputura, dhe prape e prape koka te prera. Koka. Koka. Koka. Natyrisht dhe ca gjak. Dielli ngadhnjen atje lart. Ngado qe vete, ne zbrazetine terheq koka te prera, kokat dhe qafat e keputura.
Gjakun e verdhe te lulediellit e piu fusha.
Cerdhe merimangash
Atje perfund shpirtit e ngriten cerdhen merimangat. Po ben kohe qe shpirti as nuk ha, as nuk pi. Dhe aq gjak sa kishte mbletur tashti e pine merimangat. Mblidhi plackat e dashur erdhi ora per te vdekur nga asfiksia, nga mungesa e ajrit atje thelle ku dhe merimangat po perpeliten nga mazgallat e zbrazeta e te zeza qe dikur u thoshin shpirt. __________________ Femijet bonjake
Ne do t'i capelojme keta femije qe te shqyejme njeri-tjetrin ku me mire e me mire. Era ndaj ulerin qe shkretetira te haje me gjithsej dunat si duna gjer tek kokrrat e reres.
E shkretetires eshte rera. Shkretetiren ka meme. Le te jete harruar ati fatkeq per te bijat dhe per te bijte e vet.
Kurse ne do te na qajne keta femije O cdo te bente rerana per shkretetiren po te shqyente nje shkretetire.
Ndoshta dhe me zi se ne te braktisur nga femijet, ndersa shqyejme njeri-tjetrin.
Tabela e shumezimit
E kam bere corbe tabelen e shumezimit per aq miliarda sa kam e per aq sa do te kem te gjitha te kerrera nga shumezimi Nje here Nje qe bejne Dy dhe nga shumezimi Dy here Dy bejne Pese. Falmeni boten po e zura poshte me tabelen timr te shumezimit ku cdo katrori te zi i perputhet nje pikez e kuqe nga gjaku i te tjereve dhe jo nga gjaku im. __________________ Mengjesi
Sa i turpshem ! Mezi c'pret te hedhe persiper c'kishte flakur nga nata. Mezi sa i gjen corapet e lehta pak te grisura nga thonjte qe i kishin zbathur me ngut, ja ku fshin pakez te kuq nga buzet se te kafshuara, se te ngrena, kreh floket e shprishur ne pasqyren e gervishtur, s'di ku e ka lene xhaketen ne nje qoshe dhe pantallonat me kembeza te thyera, varen poshte e me poshte. Ka mbetur krejt vetem. Me i vetmuar dhe me i shkrete Se shtrati ku pati fjetur Dhe kafeja po i dridhet ne duar ne filxhanin e krisur e pa bisht.
C'mengjes i trishte.
Tregu i zi i henave
Nder gjerat me te cmuara ketu jane te mbathurat qe nuk mbathen kurre. Hena eshte krejt e zeza ne netet e te mbathurave qe nuk mbathen asnjehere dhe i zi eshte tregu qe nxjerr ne shitje henat e bardha, henat e bukura qe gjakosen ngaqe kurre s'mbajne te mbathura. __________________ Zjarri i hidhur
Ky do te jete, thashe , zjarri i hidhur i Vasilikosit Atehere kur as ngroh as ftoh me. Ky zjarr qe perhap hirin neper trup, pa arritur ende gjer tek shpirti. Shpirti kish dicka perafert me te gjersa digjej dhe vete. Tashti jam i teri hidherime nga veshtrimi i syve gjer tek e puthura,po te ishte nese do ta priste ndokush.
Zoti e ruajte boten nga zjarre te tilla, pa asnje fill flake, madje as pa hi, as pa prush.
C'te bejme me keto zjarre Vasilikos.
Vetmia
Vetmia ka njemije e nje sy te gjithe per te pare Mungesen edhe ajo me njemije e nje sy per t'u fshehur nga Vetmia. Dhe une qe rri midis tyre vertet me sy, por edhe me i verber se te kisha njemije e nje sy. Kaloj sa tek Mungesa tek Vetmia, brenda nje guacke, qe ma solli shtriga me e pare qe kaloi ketej rrotull. __________________ Te dalesh ne ballkon
Te dalesh ne ballkon e te klithesh: Vrases! Gjaksore te pafytyre! Pse e vrisni Bukurine ! Ajo eshte gjurma ku kaloi Kaprollja, ju pate vecse nje egersire nga pas duke i rene si te marre, per te pare, si mund te jete fytyra e nje bishe, e bukur qofte a e shemtuar.
S'desha dhe u bera vrases i betuar.
Debora
Mbajeni pakez kete debore. Dhe fare pakez, qe te mos tretet, dhe pakez per te mos pare cka u mbulua dje. Do te qani kete debore. Do te vije prape moti i vjeter, me kalbesire e me myk, c'ka s'kishte mundur te pastronim, pa rene kjo debore pafajesie. __________________
Guri i neperkes
Ti as nuk e sheh as nuk e ndjen, neperken poshte teje. Esbte guri . Guri ende te mbron mga helmi i neperkes ma nje shqyte prehistorike, por ti do ta levizesh kete gur, do ta thyesh, do ta shkallmosh, se s'mund te rrish as pa thyer, as pa shkallmuar per te leshuar neperkat nga siper gurit ,a nga poshte gurit.
Bezhdilat
Ato pluskojne mbi siperfaqe pa qene as gur, as plumb, as hekur.
Sillen e sillen mbi siperfaqe pa arritur kurre tek thellesia.
Ne siperfaqe duke jetuar dhe duke vdekur.
Kur dua te zihem
Nganjehere, kur dua te zihm, kur dua me gjithe zemer te rrihem, ia heq vetes me grusht. Menyra me e mire per te goditur dike dhe qe s'kerkon drejtesi, por vetem sa te sheh me ca sy keqardhes dhe si femije ul kryet si te te thoshte qellome perseri. Keshtu dhe s'kam pune me Pallatin e Drejtesise ku ende s'eshte gjetur ai ligj per denimin e vetvetes te rrahur nga vetvetja, derisa s'eshte zbukuar aritmetika e krimit, per me larg vetes tek te tjeret. __________________
Briret
Ai duhet te ishte atje jashte ne erresire. Djalli, pra, qoftelargu, sic e perfytyrojne sterre te zi edhe me brire. Hanin darke te gjithe me babezi dhe pinin vere, mishi i shijshem prej kaprolleje e prej kaprojsh leshonte avull dehes dhe ere. Ndodhi, dritat papritmas u shuan Bota U zhyt ne erresire. Dhe sakaq, kur llamburiten dritat njeri-tjetrin pane mysafiret mbi krye iu kishin mbire brire.
Po me ?
Po me ? - Dhe pakez e kartemonedhat me arrijne gjer ne qiell. Po me? - Jam nje e shtene gjemezeze qe ka dale nga topi. Po me ? - Jam krye e eperme te turmes, turma poshte e me poshte nen kembe. Po me? - Te mos e dija c'eshte frike e vdekjes as nga infrakti as nga ulkonja as nga ariu.
- Ah mos ish ze njeriu ? __________________ Atdheu i te kamurve
Ndjej dhembje per atdheun gri te te kamurve , ku pyjt jane zhveshur me gjithsej, maletjane trandur nga vendi dhe kane mbetur me nje kembe. syte e liqejve jane verbuar dhe detet e boshatisura nga ujrat tash sa mot kane zene te mbushen me lot. Pak lemoshe per atdheun e te kamurve sa te hedhe dhe kete dimer te zi Oi. Oi.
Shtepia e dreqerve
Ndihme! Po behet kiameti ketu poshte ne kete shtepi pa dyer , pa dritare ku jetojne c'prej dy dimrash dreqerit.
Ndihme sa te mesojme gjuhen e dreqerve, sa te behemi dhe vete dreqer ne kete shtepi te zbrazet nga njeriu ne trashegimi per kolonite e dreqerve me kete gjuhe te mbrapshte dreqersh qe s'do te nxejme kurre.
Ecje me kurriz
Dikur e pa e ditur po ecnim mbrapsht me kurriz, dhe pak e do te na perplasen shpinat si dy gune, aq sa do te shkrepe nje xixe, si nje e prere e diellit, a si nje cope meteori e mjafte, sa per te djegur ato libra qe mesojne ende, se mund te ecet me kurriz. __________________
Hordhia e karkaleceve
Qe nga koha e Cengiz Khanit kt paska qene pushtim i dyte me i tmerrshem pushtim i karkaleceve. Me perkrenare me shqyte te rende veshur e ngjeshur te gjithe ne hekur ecen hordhia e karkaleceve. C'paskemi kerkuar e spaskemi gjetur nga insekticidet qe ka bota pak mbisulfur e pak mbihekur per te thyer kete ushtri te hekurt dhe ja ku u gdhime skllever te heshtur gjysme gjalle e gjysme vdekur nen hordhine e karkaleceve.
Zhytje ne ujevare
Lamtumire! Po zhytem ne ujevare per t'u gjendur tek drita jote ne llampe, a per t'u pire tek goja jote me uje, permes aq e aq reaksionesh zinxhire.
Lamtumire. Ne e thefsh ate gote pa e pire, atje pafsh jeten time si reaksion kimik zinxhir tek ti pa ardhur, pa te perfshire ne kete lamtumire. __________________ Ne tufen e kartemonedhave
Ti s'e kishe vene re kur me lidhe, kur me shtrengove ne gryke, ne tufen e kartemonedhave, kur me vure perfund fare-fare poshte dhe siper meje ra me sokellime mali i madh i kartemonedhave, ti s'e dije qe bash une une e mbaja ate mal mishi te bute sic mban nje heshte.
Dhe vdekja ndodhta e tille do te jete, kaq e eperme kaq e thjeshte.
Alo! Celen karafilet
Alo! Celen karafilet ! Jepe berihajen ne bote ne aksh shtepi kane celur karafilet dhe jo per t'i qemtuar per aq afri me gjakun, ka midis tyre dhe te bardhe, por qe se paku ne keto dite karafilash te mos degjojme me ne bote per te gjymtuar dhe per te vrare.
Midis dy vazove , ne ballkon
Midis dy vazove, ne ballkon e mbaj mend si shfaqej koka jote dhe ajo si nje saksi me lule se borziloke,se karafile.
Ajme! S'di ku eshte ai ballkon dhe iken, u thane ato lule se borziloke,se karafile nga balli ty te kishin mbire.
Si t'ia bej me lotet
Si t'ia bej me shiun, por si tia bej dhe me lotet, qe derdhen rreke ne poemat e vajzave poetesha dhe heperhe jopoetesha, se s'eshte menduar asesi nga bashkite per grumbullimin e rrjedhave te loteve, te loteve dhe te dhembjeve, ne mbreterine e dashurive, te lumtura qofshin a fatkeqe.
Si t'ia bej me shiun, por si t'ia bej dhe me lotet, qe vijne e me perplasen heshturazi mbi qelqe. __________________
Kryqi
Ne mungese te policit, ne udhekryq e vura veten time, te mos perplasen kobshem makinat.
Porse vetja m'u shfaq si nje kryq ne udhekryq.
Ada Negri
Ish ylberi a s'ish ylberi a me ish shfaqur dikur Asa Negri per te me thene, se po aq e shkurter e vetetimte, se jeta e ylberit eshte jeta e dashurise, dhe qe e hane se njeriu, se dherat.
Karusel
Kur ti ne maje te karuselit, une po aq here jam poshte teje dhe sa here ngrihem lart e me lart, ti po aq here rrezohesh poshte e me poshte karuselit.
Si ne lojen fatlume te lavdise. Fatlume dhe fatkobe.
Goja
Une e pashe ate goje, ate goje e pashe qe u hap dhe gelltiti qytetin. ish nje goje tmerresisht e madhe dhe tmerresisht kercenuese, bash si gojet e etura per lavdi, per lavdi dhe per gjak, per gjak qytetesh dhe per gjak njerezish.
Sa here gjenden ne gjume njerezit dhe qytetet e tyre mjerane.
| |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Maku Pone 16/9/2010, 15:25 | |
| Surrati me maske
Sec ke nje surrat , une te shoh permes njemije e nje maskave qe vesh, e njoh ate qeshje te ngerdheshur dhe ate te qare si me te qeshur.
Dhe i gjithe kurmi eshte strumbullari i nje mullari te vjeter me bar te kabur ku ka qendruar nje korb.
Vecse s;gjetkam nje gur per te vrare, ate korb, ne masken tende, me nje te qare ne te qeshur, dhe me nje te qeshur plot me lote.
Ne pritje te diellit
Tani u binda se vertete ke vdekur duhet, pra , nje kohe gjersa te ndjesh, shijen e hidhur te mungesave. E kuptova qe paskesha mbetur bonjaku ne nje dite shiu, nen nje strehe, nen nje strehe ku gjithsesi bie shi, bie shi dhe fryn ere, bash si te vinin nga honet e poshtedheut.
Shihme tek kam ngrire ne pritje te dierllit, o meme.
Brerore
Breroret arrijne si kulmi, si majaja dhe te trondisin me ate hamgjitje, qe e pate ndeshur vetem ne nje enderr, pas nje ndarjeje, ore, te hidherimit dhe te dhembjes.
Dashuri, breroria e bardhe mbi nje kaprolle, ne te kapercyer te pyllit, shume e shume kohe para shkrepjes se nje rrufeje te befte.
Ja ku e ndjej se ende sillesh e sillesh, rrotull, tis i bardhe, ajme ! Dhe fryme kaprolleje te vrare.
Per te dale nga nata
une po nisem per te dale nga nata, e gjate rruga , e gjate, gjer ne hene ndoshta, gjer ne Kashte te Kumterit, djegia ketu po fillon, por mos i besoni hirit, hirit te mbetur, besojini vetem prushit dhe pse duhet i vdekur. __________________ Llava - Ne stilin e Jim Morrisonit -
Llaven e prita gjithe me bindjn se isha vete nje kunderllave, domethene ajo pjelle prej vullkani dhe une pjelle prej vullkani.
Keshtu llava mesyu ne trupin tim dhe vershoi ne shpirtin tim.
Kur te sulem teposhte per te fshire papastertite dhe m****t nuk di valle a do te me mbani.
Mjellmat e ngordhura
i pashe mjellmat fatkeqe te ngordhura, ne pellgun ngrire ne nje heshtje tragjike, ne ate ore te zise.
Kish ulur kryet pellgu, pellgu qe ujrat per vete i kish pire, dhe s'iu kish lene mjellmave nje pike.
Une vetem sa hoqa kapelen me strehe dhe eca me tej, pa mundur dicka per te bere, per ato mjellma te ngordhura, ne mesimin e neserm te biologjise.
Sepse duhej te arrija me pare ne anatomine e nje pellgu, vetengrenes dhe po aq vetepires.
Pallati midis reve
Ne pallatin midis reve eshte nje dhome , besome ku dhe shirat qe do te rrjedhin do te jene nga ujet e nje piste te cezmave.
Aq shume , tmerresisht shume, gjer ne llahtare do te jene tredhur atje eunuket qiellore me insuficience hormonesh e sperme.
Ne pallatin midis reve te enderruar tmerresisht shume, gjer ne llahtare, nga te ndeshkuarat e nates se pare. __________________ Dimri i mbrame i nenes
ja keshtu duart t'i zgjatesh gjer tek rete, tek ato shtellungat atje e t'i dredhesh fill te holle, pak te florinjte pak te sermajte dhe si te jene ngarkuar me shira, te presesh rrufene me te pare, te marresh e ta kthesh ne druge, ne gishtrinjte si karthje - luaj, luaj pleqeri lojen tende finoke- por ti do te ma thurresh sic di vete, trikone me te mbrame, thurre per vete edhe nje , per kete dimer qe vjen, se ku ta dish a do te vijne pas tij, atje larg, tej kobesise dimra te tjere.
Oh,ato dimra te tjere! ...
Porta
Atje mbyllet nje porte me te vdekurit e mi. Mbetur kater gjyshat e gjyshet e mia, asaj porte pertej. Si ne nje fushe te zbardhur nga debora, mbetur im at e ime me qekurse jo porte u mbyll per te mos u hapur kurre me.
Porse te vdekurit e mi po ben kohe qe kthehen, permes nje porte ne shpirtin tim, e c'eshte nje porte , c'eshte nje porte qe te gjallet nuk e dine, vetem te vdekurit e dine.
Kujdes! Ketu eshte sketerra
Hynin me radhe vajza e djem si te hynin ne nje tempull ne WC-ne e shkolles. Sekse ende ishte enigme, frike e loder e lige me djaj, pertej asaj dere lyer me boje te bardhe, s'ish me shume se nje kabine e drunjte, si te mevonshmet,telefoniket, ku mund te hynte kushdo e mund te dilte kushdo, si nga shtepia e vet- vetem nje here ajme ! Vetem nje here, nje vajze e turpshme dhe nej djale dhe qysh atehre, mbeti e shkruar ne dere, ne deren e vjeter me boje te bardhe: Kujdes ! Ketu eshte sketerra.
Tabela e zeze
Ti ecen poshte asaj tabele si poshte Harkut te Triumfit, eshte tabela jote e zeze qe e ke gjetur dhe ke shkruar vete, me boje te bardhe, emrat e te vdekurve me radhe, me doren tende vrasesi im, porse te gjallet nuk veshtrojne dhe te vdekurit ajme! nuk mundin te lexojne. __________________ Streha e dhembjeve
Ju nuk e shihni kete sfere qe me qarkon, kete sfere te qelqte dhe te padukshme krejt, eshte e pranishme kudo qe shkoj, ngado qe kthehem e ne shtepi vij. Eshte vete shpirti im i mbyllur ne kete sfere, ne kete sfere te mbushur plot e perlot me dhimbje, dhembjet e botes dhe dhembjet e mia, brenda saj te bera njesh, tashme pa ditur cka eshte imja dhe cka eshte e botes, ndaj mos u shtyni, mos u perplasni pas meje, ju ecni aq te shkujdesur se po e thyet kete sfere, kete sfere te qelqte te mistershme, doni a s'doni pastaj, dhembjen qe ndodhen atje brenda do te behen edhe tuajat gjer tek rrasa e varrit.
Buti me vere
A e thyejme kete but, kete but me vere te vjeter, te mbushet bota vere, ne mos e gjithe bota qofte nje grimce e saj, te pijne dhert vere e te dehen se mjaft kane pire dhembje e lot, se mjaft kane pire plage e gjak, gjak e vaj, e dashura ime .
Vajza qe kercen ne litar
vajza qe kercen ne litar, c'loder femijrore e pafajshme, si te behej ne nje nga qoshet e parajses dhe era qe zbulonte mishin e bute, te trendafilte, ndoshta s'dinte me shume se une , qe e veshtroja si i magjepsur ate loder me litar. Nje e qeshur e metalte, e florinjte a e stermjate, ish tingull vese, tingull qumeshti ne koven e mengjesit. Litari krejt i nenshtruar, poshte kembeve, por mund ta merrje dhe per gjarper, gjarper qe fle ne dimer dhe zgjohet ne pranvere, aq sa perte thumbuar me helm, vajzat qe luajne e nuk dine c'eshte vdekja e virgjerise.
Qiell, gjyq i mbrame
Emri ? - Helena. Emri tjeter ? - Parid. C'ka midis jush te pandehur? - Dashuri, Dashuri qe s'njeh cak. Po tjeter? Asgje tjeter? Ka gjak ? - Ne thame vetem dashuri imzot, dashuri mos qofte pa gjak.
| |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Maku Pone 16/9/2010, 15:27 | |
| Ne shtepine e qoftelargut
Nga ajo shpelle kur dola, e pashe: kisha ngecur ne vije te dyte dhe me te tmerrshme se e para dhe me te ftohte,me me lageshtire, Rezidence e largeqoftit.
Atehere,thirra zotat ne ndihme dhe zotat m'u pergjigjen duke me nxjerre ne tjeter shpelle, ne te treten sipas radhes, ku,sic me shihni,ende rri jo aq i sigurte per te dale ngaqe e di qe prape eshte nje e katert, nje e peste, dhe nje e gjashte, po aq te tmerrshme sa te tjerat si gjithe shtepite e qoftelargut me te cilin e kemi nga nje pakt, domethene t'i sherbejme me zell sa here kthejme nga lufterat e duam paqe. __________________ Guri
S'do te di shume per gurin, gjersa s'eshte bere mur, gjersa s'eshte kthyer ne murane, per gurin qe do te me fshehe pas vetes tutje, ne nje rresht te trishte e te bardhe.
Heperhe e di si perberje qelizash kuarci,qelqereje,uji dhe kohe, flas per gurin qe eshte gur dhe jo per gurin ne grushtin tend, gati syte per te me kerrere e per te me cuar tek nje murane, ne ate rresht te trishte e te bardhe. __________________ Rrjeta
Sa pa deshtuar me te paren lindte,behej gati deshtimi i dyte, keshtu a nuk ikennje jete ende pa dale nga shpergenjte ?
Te gjitha si dy pika uji te ngjashme dashurite e mia. A si nineza ne dy sy te verber.
Pastaj mendova te ecja mbrapshme per te zbuluar dashurine qe diku duhej te me priste.
Mbrapsht, me dicka te ngjashme me gaforren, pavaresisht nga rrjeta, ku mund te bija me peshqit.
Por rashe ne rrjeten tende te sermajte ku ende perpelitem peshk i arte fluturues. __________________ E cara e deres
Me tremb kjo e care e deres ku hyn e del gjuha e eres, gjuhe e eres si gjuhee grave, ne mot te mbrapshte tek nje cezme e thare, ku ftillohej sic nuk pati qene, fill i prere i dashurise dhe meqe ato gjuhe se u prene, se u harruan a se u zhduken per diku, ja ku zgjatet kjo gjuhe e eres qe poshte deres, te me pertalle vetmine, qe dot s'u mbushka as me vete eren ne mungese te njeriut cka e paskeshin ditur ato gjuhe tek ato cezma pa uji. __________________ Perrallat
I kemi treguar perrallat aq sa nga zelli kemi shpikur dhe ndonje kafshe, kurre te paqene.
Femijet here kane qeshur dhe here kane qare, por me teper kane qeshur, bashke me ta edhe ne kemi qeshur me dinakerine tone si te itakasit, qe veten kemi vene tek heronjte per te magjepsur femijet.
Oi ! porse ardhka nje kohe bien,rrezohen perkrenaret, ndryshken e kalben shqytet e renda dhe heronjte mbeten sic kane qene te zhveshur,lakuriq. Ne,pra tashme rishtazi te krijuar nga perrallat, por s'jane me femije femijet te na armatosin koke e kembe me perkrenare me shqyte te rende. __________________ Penelopa
Dhe ti je gruaja e Odiseut, itakasit,dinakut, tek thurr e shthurr trikone e dimrit. Do ta keni nje pakt te fshehte, dimri dhe ti, ai te vije si te kesh mbaruar trikone dhe ti e tera t'i dorezohesh si Penelopa e bukur, mtonjesve. Dimrit te mbrame te dashurise qe me c'thone shtizat e tua ne duar, s'ka per te ardhur ndonjehere. __________________ Koka e Gjon Pagezorit
Mbi tabaka,koka e Pagezorit, Ne vend te nje eliziri. Ne vend te nje trendafili, koka rebele e Pagezorit.
Qe te tunde vithet Herodiada. Qe te marroset e te shtrihet ne goje te seksit kjo zonje, lypsej koka jote Gjon. Koka jote e pergjakur ne gjak t'i hynte si elizir, a si leng trendafili te eger Herodiades kercimtare.
Sa eshte thene dhe sa thuhet per mekatet mbi tabaka ne tabaka nen tabaka dhe po ajo pyetje: Kur gjaku rebel i Pagezorit do te qetohet me ne fund nen hingellima herodiadash
Bri herodesh te tredhur ? __________________
Kryqi im
Te thane te mbartje kryqin tend, ti se ku e gjete kryqin tim per t'u ngjitur lart ne Golgote.
Gjak t'u bene supet,shpina,duart. Gjaku te rridhte curke neper kembe Sa ti harrove per kryqin tim, ndersa vajtoje per kryqin tend.
| |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Maku Pone 16/9/2010, 15:27 | |
| Trasta me koka
Do te thosha dhe per kokat e qyteteve, mbasi jane prere nje nga nje dhe jane futur ne nje traste.
Ne nje traste hamshori, hamshori, marrosur pas nje pele, pela me zegale ne vithet, vithet te shqyera me kamzhike.
Po sa kam frike brenda asaj traste se mos gjej dhe koken time te prere. | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Maku Pone 16/9/2010, 15:28 | |
| Atdhemohuesit
Vetem nje gur nga guret e murit u gjakos nga kryet e Shen Pjetrit, kur gjeli,sic ishte parathene, kendon tri here.
Tri here kendon gjeli. Ka kenduar dhe tri mije here dhe tridhjete mije here po guret ende s'u gjakosen nje fije nga kryet e atdhemohuesve.
Ja ku dalin me koka gjelash ne duar dhe qetas shkelin mbi gurete atdheut, nese kane lene gure mbi gure, atdhemohuesit.
| |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Maku Pone 16/9/2010, 15:28 | |
| Ethet e mia
Me kane zene ethet,ethet ndihme! Me vjen nje duf nga thellesia. Gjunjet s'mbajne dot, as peshen e matur nga anatomia e eshtrave.Ashti eshte hell i llogaritur per kaprollin qe do te shkohet ne te. Ethet. Ethet. Ethet. Oh, qe s'kam nje gur dhe qe s'kam nje fill bari t'i qetoj ethet e mia, ethet te mos jene as helene as apenine as iberike, por te jene ethe prej Shqiperie qe te dine si te me vdesin. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Maku Pone | |
| |
| | | | Maku Pone | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|