| Albania.123.st
|
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė. |
|
| Pėllumb Velo | |
| | Autori | Mesazh |
---|
TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Pėllumb Velo 17/9/2010, 02:43 | |
| Shkrimtari Pellumb Velo ka lindur ne Bishan te Vlores, ne nje familje me tradita atdhetare. Ka mbaruar shkollen e mesme teknologjike. Qe ne rinine e hershme esht marre me pikture e letersi, dhe me von me gazetari. Ka filluar te shkruaje libra ne fundin e viteve 90, dhe te botoje ne fillimin e viteve 2000 . Ka botuar keta libra:
Zeri i nenes me theret, poezi,2002 kallzuesi i penduar , drame, 2002 zgjimi, komedi e vjersheruar, 2002 jete ne ethe, roman, 2003 mall per vendlindjen, poezi, 2003 mos e vrisni dashurine, poezi, 2004 rethi i kuq, roman, 2005 Dhelpra dhe Gjahtari, fabula, 2006 | |
| | | TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Re: Pėllumb Velo 17/9/2010, 02:44 | |
| Per nene e babe qaj, vajtoj
Sa me shum vite kalojn, ne zemer me shtohen plage, lotet lume me shkojn per te shtrenjtit nene e babe
kur ne jete pengesa has, sikur te isha nje femi, duke qare me ju flase te shenjtit prinderit e mi
perpara fotos ngulur fort, ju shikoj e nxjer malle, sikur te kem perpara zot. ne kujtese ju ruaj gjalle.
per nen e bab qaj, vajtoj, me djeg malli porsi zjarr. per ta syri sdo shteroj, gjersa vdekja te me marre! | |
| | | TheBest Moderator
| U Ngriden duart nje here ( Fabul )
Nje dite vere mengjes-here, Te dy duart zihen keq, aty shperthen i madhi sherr, Njera tjetren hiq te heq.
E majta e irrituar Te djathtes i gerthet: -Shpejt na ke zgjuar, Nuk na le nje here te qete!
Vetem miq pret e percjell Dhe parate ne ere i hedh, Por ta dish, moj mendjefyell, Se jam une qe i mbledh.
Kot tundesh edhe shkundesh, Gjoja i ben te tera vet, Kurre pa mua ti nuk mundesh, Genjen veten, moj e shkrete.
- Binjakja ime, moj xheloze, leri romuzet, per koken tende. Mos u bej tekanjoze, Jemi bija te nje nene.
Po te ishte per tu qare, Ato jam Vetem une, se kap akuj edhe zjarre, Jam e para ne cdo pune.
Por esht turp kush i degjon, Zenkat tona pa kriter. Te punojme per trupin tone, Kjo per ne , ka sot vlere........ | |
| | | TheBest Moderator
| Ghyshi dhe Nipi ( Fabul )
Djali i zonjes Aferdit, Me makin behet ere. Kurs S'ka bere asnje dite, Me para patenten blere.
Euforia gjate s'vazhdoi. Ai qe tmerroi nje qytet, ne gremine perfundoi, Ku per paksa s'nderroi jete!
- Beje kursin, biri im! Duke qare gjyshi i tha. -S'eshte karroce, por makine, Mos bli vdekjen me para! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Pėllumb Velo | |
| |
| | | | Pėllumb Velo | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|