Admin Administrator
Numri i postimeve : 3223 Age : 38 Location : I Don't now Job/hobbies : I Don't now Humor : I Don't now Registration date : 12/11/2007
| Titulli: Intervistė me YLLKA GASHI 18/11/2007, 14:02 | |
| "Pa xhelozi nuk as punė, as ambicie dhe nuk do tė jetė asgjė interesant"- Yllka Krasniqi Yllka Gashi ėshtė njė aktore e talentuar qė me role tė ndryshme ka zėne vend tė merituar nė pleadėn e artistėve shqiptar. Edhe pse e diplomuar nė vitin 2004, ajo ne skenė ėshtė qė nga mosha 17 vjeēare dhe prej atėherė asaj nuk i kanė munguar ofertat e ndryshme pėr angazhime nė planin aktrimit. Yllka Gashi, nė festivalin e akademive boterore "Setkani-Encounter" nė Brno tė Ēekisė, mori shperblimin "Marta 2004" pėr aktore mė tė mirė me rolin e Vajzės nė tragjedinė pa text "Babai" tė autores Zana Hoxha.
Ēka ju motivoi tė merreni me aktrim dhe nė ē'moshė keni luajtur rolin e parė skenik?
YLLKA GASHI: Rolin e parė e kam luajtur kur isha 17 vjeēe. Eshtė tregim shumė i gjatė dhe i stėrpėrsėritur si fillova dhe si u motivova...
Si e keni ndier veten pėr herė tė parė nė skenė?
YLLKA: Fantazi!
Nė kėtė periudhė kohore tė karrierės suaj si aktore nė sa role keni marrė pjesė dhe cilin rol do ta veēonit?
YLLKA GASHI: Deri me tani kam luajtur mjaft personazhe prej mė tė ndryshmeve, qofshin ato si provime shkollore apo si shfaqje. Rolin qė do e veēoja ėshtė ai i Madame X nga drama "Me e Forta" nga Strindbergu. Poashtu shumė tė dashura dhe tė veēanta i kam pasur edhe katėr personazhet qė i kam lujatur nė shfaqjen "Mundesitė" me te cilėn kam diplomuar, nė qershor tė vitit 2004. Ndėrsa, njė vend tė vacantė nė personazhet e mija tė preferuara e zė padyshim roli i Vajzės ne tragjedinė pa text "Babai" tė autores Zana Hoxha, me tė cilin rol mora shperblimin "Marta 2004" pėr aktoren mė tė mirė nė festivalin e akademive boterore "Setkani-Encounter" nė Brno tė Ēekisė.
A i pranoni te gjitha rolet qe ju ofrohen?YLLKA GASHI: Jo!
Ne kemi pas rastin tė ju shohim nė shumė role tė ndryshme komike dhe serioze, ku e gjeni veten mė mirė?YLLKA GASHI: Kudo qė kėrkohet. Me shumė modesti po e them qė mund tė transformohem prej njė personazhi komik nė njė tjetėr tragjik.
Dallimi nė mes tė gjeneratės sė vjetėr dhe tė re tė artistėve, si i vlerėsoni kėtu dy gjenerata?
YLLKA GASHI: Unė nuk jam kritike e artit as e teatrit dhe nuk mund tė flas per kėtė ēeshtje, megjithatė aq sa mua mė ka rėnė tė kem pervoja punė me kolegėt mė tė vjetėr, me ata me tė cilėt kam punuar natyrisht dhe ende punoj, i kam vetėm fjalėt mė tė mira!
A do te kishit ndrruar profesionin e aktores me njė tjetėr dhe cili do tė ishte profesioni ?
YLLKA GASHI: Nuk besoj qė do ta ndėrroja kėtė profesion megjithatė jeta ėshtė shumė e gjatė dhe unė ende jam e re, kėshtuqė nuk i dihet...
Sa janė tė familjarizuar aktoret e ''Familjes Moderne"?
YLLKA GASHI: Aspak.
Flitet qė keni qenė shoqe tė mira me Teuta Krasniqin mirėpo tani nuk jeni. Sa ėshtė e vėrtetė kjo?
YLLKA GASHI: Hahahaha! Aspak nuk ėshtė e vėrtetė. Ne kemi qenė dhe jemi shoqe shumė tė mira, mirėpo tash pėr shkak tė angazhimeve shihemi mė rrallė.
A mendoni qė ka xhelozi tek actorėt kėtu te ne nė Kosovė?
YLLKA GASHI: Xhelozi ka nė secilin profesion. Sikur tė mos kishte xhelozi sigurisht qė nuk do tė kishte as punė, as ambicie dhe nuk do tė ishte interesant.
Me ēka merresh pėrpos aktrimit?
YLLKA GASHI: Lexoj, shikoj tv, kenaqem me nipat dhe mbesat e mija.
Si nis njė ditė vikendi pėr ju?
YLLKA GASHI: Me njė paradite tė pergjumur dhe me njė kafe turke.
Ku e kaloni kohėn e lirė?
YLLKA GASHI: Kryesisht nė shtėpi.
A ju pelqen udhtimi?
YLLKA GASHI: Shumė.
Cili ėshte vendi i preferuar pėr ju?
YLLKA GASHI: Pėr tė jetuar Prishtina, ndėrsa sė shpejti shpresoj ta vizitoj Dubain!
Ēka tė pėlqen dhe ēka jo nė Prishtinė?
YLLKA GASHI: Gjithēka mė pėlqen dhe gjithēka nuk mė pėlqen....varet sipas cilit disponim i qasem kėsaj teme...kur jam e disponuar mė pėlqejnė krejt madje edhe "lloqi" dhe rrugėt "spic me kerre" ndėrsa, kur jam nervoz gjithēka mė pengon...
A keni veturė?
YLLKA GASHI: Jo!
Me kė shoqeroheni mė sė shumti?
YLLKA GASHI: Une kam shumė shoqe e shokė, mirėpo shoqe shoqe taman dostica qysh unė u them i kam Ernestėn dhe Visaren. Dhe natyrisht, GJITHMONE, mamin edhe motrat e mija. Ato janė edhe shoqet e mija mė besnike dhe mė tė sinqerta.
Ēfarė libri keni lexuar ditėt qe i lėmė pas?
YLLKA GASHI: Kohėve tė fundit kam shfletuar literaturė fetare. Libri i fundit qe kam lexuar ka qenė" Jeta e tė dėrguarit Muhamed(s.a.v.s)".
Cili ėshtė njeriu ideal pėr ju dhe a e keni takuar atė?
YLLKA GASHI: Ideal dhe perfekt ėshtė vetėm krijuesi jonė, ZOTI i madherishėm. Njerėz ideal nuk ka, prej vetė faktit qė jemi tė vdekshėm ne edhe jemi tė gabueshem, megjithatė ka njerėz tė mirė dhe te kėqinj. Fatbardhėsisht unė jam nė njė lidhje me njė njeri tė mirė, nė fakt shumė tė mirė!!!
Porosia juaj pėr lexuesit dhe fancat tuaj?
YLLKA GASHI: Lexoni dhe investoni nė diturinė tuaj sepse vetėm ashtu do tė udhėzoheni kah e vėrteta dhe e mira nė kėtė jetė.
| |
|