| Brisida Isufaj | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
BlueScreen Senior Member
Numri i postimeve : 912 Age : 40 Location : Anonimus Registration date : 04/09/2009
| Titulli: Re: Brisida Isufaj 23/11/2009, 16:47 | |
| Botkuptim
Shume klitha, Shume, u lodha, Vec me ju njerez Nuk i kuptova. Boten e pakapshme Shkarazi kalova. Por me ju njerez Nuk u kuptova. Dhe pas nje rruge Teper te gjate, Une vrapin ula Dhe pushova. Me thellesine e shpirtit Thirra fort : Kurre me ju njerez Nuk u kuptova ! ... | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
Numri i postimeve : 912 Age : 40 Location : Anonimus Registration date : 04/09/2009
| Lumi i vdekur
Mbi uren e vjeter Veshtroj zalle te bardhe, Dy sy te gjelber Te shkrire ne vaj.
Dicka eshe merguar, Dicka eshte tretur Dhe ne fund te lumit Syte kane mbetur.
Ky lum i rrembyeshem Do te ngushelloje, Por nga kjo rutine Ka harruar te jetoje.
...e lumi vdekur Syte i mbyll ngadale, Dhe lotet qe rrodhen U ngrine ne vale. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Jeta si ...
Jeta eshte si koha Nuk i besohet me, Here dielli ndricon Here shiu shetit ne te.
Jeta eshte si era E lehte, e veshtire, C'do sekonde qe kalon Ngre re ne hapesire.
Jeta eshte si deti Me dallge dhe e qete, Kuptimin e ka Se eshte e vertete.
Jeta eshte mister Ndaj dua te zbuloj, Me endrra neper qie Mengjesit fluturoj. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Brisida Isufaj 23/11/2009, 16:48 | |
| Te betohem ...
Te betohem ... U mundova shume Te pranoja serish Ne zemren time Te rraskapit. U sforcova Te mblidhja copezat E qelqeve te thyera te zemres, Por te betohem, Nuk munda, Te enderroja me ty, Se endrra te reja Me kishin tronditur. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Buze te heshtura
Buzet heshtin e s'flasin, Dhembet njeri-tjeterin godasin, Mendimet luajne me kotesine Ne shpirtin tim mbjellin trishtim. Dhe shiu troket mbi to pa pushim, Tregon fundin e dickaje pa fillim, Rrefen dhimjen e etur pambarim, Dhe buzet e zjarrta qe heshtur rrine. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Te gjithe ishim deshmitare
Yjet dhe hena, Qielli dhe deti, Dheu dhe balta, Shiu dhe dielli, Te gjithe Ishin deshmitare; Per ate humbje ... Per ate puthje, Qe harroi kohen, Per ata lote Qe zgjuan castin, Si pulebardha e plagosur Qe iken neper bote. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Humbje
Veshtrova Dhe me veshtrim laga detin, Pashe me zemer Dhe gjata jete te humbura, Kalova neper dite, Dhe atje u gjenda serish. Hyra ne nje labirinth Dhe dot s'po dal, Midis loteve Dhe detit Jeta ngrihet si mal. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Romeo dhe Zhulieta
Ti ... Romeo Kompozove dashurine Mes ndjenjes se rrebeluar Zgjove cmendurine. Une enderrimtare Zhuliet te adhurova shume, Dhe gjumin tim te embel Ta dhurova deri ne fund. Ne te dy, nje drame lumturie Obelisk i ndjenjes se brishte, Perkujtimore hyjnore Ne dimensionet e dashurise. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Brisida Isufaj 23/11/2009, 16:49 | |
| Me fal
Me fal, Nese me shume se zemra S'mund te flijoj dot. Me fal, Nese ndjenjen E kam shkaterruar. Me fal, Nese teresisht Ne krahe s'te pushtoj. Me fal, Nese endrra S'eshte larg, Ne qiellin E kesaj bote Dashuria Syte m'i verboi. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Mbremje e brishte
Ajo mbremje diversitet Fshihte dicka te brishte Qe te zakonshmen prish.
Me dukej sikur Isha luhatur Mbi mendimet e lashta Dhe boten po veshroja. Thelluar ne oqeanin Blu te syve te tu Botes detet po i shtoja.
Po kishte lindur Dikush brenda meje, Qe vuajtjen po ma shtonte Dhe falja e shkaterrimi Brenda meje Nisi te bashkejetonte. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Kjo jete
Kjo jete Buzeqeshjen e endjes ta vret, Filloi te jetoj Viseve te lendimit mergoi. Dikur mbaroi Metamorfoze ngjarjesh pa fat. Kjo jete Mes dashurise dhe krimit E plagosur flet. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Ti
I vogel. I embel Ndoshta pak ironik Me dukesh Ndryshe sot Dicka te fal, Pafajsi Dhe fluturoj Si nje zog. Ndoshta jane syte E zemres sime Qe te shikojne, Ndoshta dashuria Brenda meje Nisi e ciceron. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Fund
Era e fundit Shpurpuriti floket e tu te verdhe, Ashtu si kujtimet U perhapen nga ditari im. Veshtrimii kalter i syve te tu, Fiksoi thellesine e detit, Ndersa duasrt tona Kerkuan te mos ndahen, Kerkuan te zgjaten me tej. Ne horizontin e kuq te zemres, Rete e bardha Mbuluan qiellin, Nje vetetime e shndritshme Erresoi shpirtin Dhe peisazhi i stines U shkeput Nga tablloja e piktorit. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Brisida Isufaj 23/11/2009, 16:50 | |
| Pashe cdo gje
E ndjeva ftohjen e stines, Ishte lehtesisht e brishte. E ndjeva shiun e fundit, Nuk e kuptova aspak. E degjova klithmen, Por s'arrita ta shihja. E pashe ate veshtrim. Qe kurre nuk me veshtroi, Ate gjethe te zverdhur Qe rrugen e shkretoi I pashe instiktet e jetes Qe boten hidheroi. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Jete pa dashuri
Cdo ore, Cdo dite, Cdo jave, me imazhin e vdekies Rrojme ne arkivolet e jetes Dhe kerkojme te jetojme Ne jeten absurde. Kerkojme te mohojme Se ne vete Jemi mohimi i jetes. ne vete jemi armiqte E botes qe na "pushton". ndaj cdo cast te jetes Ne vete mohojme Nga frika A ndoshta Nga deshira per te jetuar, Fillimin e fundit te madh, Kuptimin e pashpjeguar. Keshtu te vyshkur, Ne dimensione shkretere Filloi ritualisht Nje jete pa dashuri. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Une
Une ... Mekatare e pafat, Endem rrugeve enigme Te gjej shprese, Te lyp jete, Te kerkoj fat... Dikur kam humbur Nje dallge deti, NJe kenge zogu Ne pentadramin E qiellit Vetem pres Te gjej lumturine Nga puthja e diellit. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Jeta ka edhe lote
Ne jete, Na nxori nje enigme Dhe na la te jetonim, Pa e ditur kuptimin e saj, Pa e pare trishtimin. Por shpejt ne te lulezoi dshuria E pas saj... Sigurisht loti. Keshtu zemra U lodh nga jeta Edhe ne qofte Se te gjithe kerkojne jeten Dashuria e vdekur Kerkon vdekjen. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Brisida Isufaj 23/11/2009, 16:51 | |
| Papritur
Papritur pas puthjesh u ndame, Loti ngriu ne syte e mi. Papritur Pas avenurash Me s'u pame Ndjenjen e braktise Larg ne vetmi. Papritur Jeta me s'na thirri Por koha perpara eci Ajo ne s'na priti. S'priti me te veshtroheshim Ndaj cdo gje u ngri tek ne, Vec kohes Qe qiellin E mbuloi me re. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Une jam une
Sa do te doja te isha lot Mes syrit tend te depertoja, Te kapja dhimbjen me duar E mes gezimit te qendroja, Sa do te doja te isha yll Te ndricoja vec rrugen tende, Kur te dilja naten ne dritare Mes veshtrimesh,gjumi te te zinte, Do te doja te isha edhe ti Te ndjeja cdo levizje te lehte, Te dija c'kish ne zemren tende E ashtu te rrija perjete. Do te doja te isha shume gjera Dhe toke dhe qiell dhe hene, Cdo gje tenden do te doja Por pse ti me do, une jam une ! | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Do te vdes e qete !
Buzet tek ti Flasin - bisedojne, Kam mall te t'i puth, Cmendem te t'i prek, Vec nje cast Vec nje moment, Te harroj qe jeta Do te vazhdoj pa ty Qe do jetosh pa mua, Do jetojme pa njeri-tjetrin Per faj Te nje te cmendure bote. Falem... Me ler te flijohem Pas teje te dashurohem, Falem te lutem, Megjithese eshte Me i papershtatshmi moment, me jep nje te puthur Dhe atehere Do te vdes e qete. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Nuk i shikoja
Ecja ne rruge Plaquritja balten e saj, Kerkoja nje zemer Te me thoshte dy fjale.
Me shpirt te vrare Nje buzeqeshje kerkoja, Nje mik, nje shok Jetes t'ja shtoja.
Eca dhe eca e trishtuar E forcat me lane, Vetja me kishte harruar PLot miq e shoke kisha prane. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Brisida Isufaj 23/11/2009, 16:52 | |
| Shen Valentini
Ja, erdhi ... Edhe ky Shen Valentini, Vallzoj me lotet E puth vetmine. Kenaqem Me endrrat degdisur, Fanepsur ne rruge Ne harrim. Sa keq, Dikush Duhej te kishte menduar Te ksihte nje dite per mua, Tmerrohem tek mendoj Qe dikush tjeter puth, Puthjen time Ne buzet e tua. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Ty
Neser ?! Do te me harrosh Kujtimet e te sotmes Po te shkruaj testament, Serish ... t'i lexosh. Ndjenjat Kurre nuk t'i fsheha Ti kurre nuk i dite, Vone do t'i kuptosh. Patjeter Do te kuptosh ti Se buzeqeshja kerkon ndihme Dhe loti Nuk do vetmine. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Ne dhe bota
Ti, Nje heshtje e heshtur E heshtjes sime. Une, Nje fjale e folur E fjalise tende. Ne, Nje kuptim i kuptueshem I kuptimit tone. Bota, E gjitha Ajo qe ne na mungon. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Brisida Isufaj 23/11/2009, 16:53 | |
| Te pashe ne enderr
Ne heshtje veshtrohemi Dhe heshtja flet me ne Duke kuptuar cdo germe Te zemrave tona. U mundova te flas Dhe u gjenda memece, U mundova te degjoj Dhe u gjenda shurdhe, U mundova te shoh syte e tu, Por pash qe isha e e verber, Ndaj fort shtrengova syte Dhe te pashe ne enderr. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Brisida Isufaj | |
| |
|
| |
| Brisida Isufaj | |
|