| Albania.123.st
|
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė. |
|
| Irfan Bregu | |
| | Autori | Mesazh |
---|
TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Irfan Bregu 16/9/2010, 01:48 | |
| Kjo vjen era det Irfan Bregu Marre nga libri: Bethlehemi I Lirise
Dikush sapo degjoi ne radio, Se ne jug kish plasur e s epej nje proteste E fuqishme, qe s epej, nuk ndalej, Tha ashtu thjesht : - Kjo vjen era det. Kjo shkul edhe malet!
Janar 1997 | |
| | | TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Re: Irfan Bregu 16/9/2010, 01:48 | |
| Mbremje Maji Irfan Bregu Marre nga libri: Bethlehemi I Lirise
Rri ulur anes trotuarit, Mes duarve mbaj
Duart E njeriut qe dua,
Pa vezhguar te tjeret, Ne kete mbremje nje Maji.
Une dhe ajo, te lire si fije bari, Pa pasur ne koke asnje pike te erret.
Dhe te merzitur dhe te varfer dhe te lodhur, Po per asnje dore tjeter nder mend nuk na bie. Dita iku, sic hedhin me makine te Komunales
Nje qen te ngordhur. Dhe te dy koke me koke brenda heshtjes! Asaj me sI flihet,
Brenda zemres sime shtrihet. Dhe te trishtuar dhe te qeshur, Te dy te kredhur brenda dhembjes se dashurise, Qe vetem e tille ne kete mbremje mund te ishte
1 Maj 1992 | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Irfan Bregu 16/9/2010, 01:49 | |
| Monolog I nje te perndjekuri Irfan Bregu Marre nga libri: Bethlehemi I Lirise
Sdi cte them I ziu, Prita se mos zbardhi. Njeriu nga njeriu Sec u nda nga gardhi.
Spacin dhe QafeBarin Hoqa une I shkreti, Jo te rrije gomari Ne nje zyre shteti.
Si vajti kjo pune? Spo e marrim vesh! Kush ishte spiun, Buza prap I qesh
Nje demokratshtires Kujt nuk I ve bishtra? Ca kepucelepires Behen dhe ministra.
Prita se mos ngrihej Kenga e Bilbilenjve, Sbesoja se vinte Koha e maskarenjve
Maj 1995 | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Irfan Bregu 16/9/2010, 01:49 | |
| Pushtetari dhe une Irfan Bregu Marre nga libri: Bethlehemi I Lirise
Nje mik me tha: si nuk ke frike Nga ai qe ka aq shume pushtet? Cte bej, I them, kur ndiej nje thike, Dikush me fut doren ne xhep?..
Ai ka dhembin pushtetor, Si ujku nduk, kudo qe vemi. Dhe une penen e kam ne dore, Ashtu si briret qe ka demi
Prill 1993 | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Irfan Bregu 16/9/2010, 01:50 | |
| Diktatori I dyte Irfan Bregu Marre nga libri: Bethlehemi I Lirise
Mora goditje nga diktatura e pare, Rashe, Buken sma hoqen nga goja
Po diktatori I dyte ish I marre, Ne vend te bukes, Na ushqeu me gezhoja
Dhe, dashje pa dashje, u bera kacak, Therrisja per vdekjen e tij neper shtigje. Diktatori qenkish I eger e dinak, Pa fre, goditi atje, ku shpirti na digjet.
Na vrau familjet, ku sjane shperndare, Larashet ulkonja na I la para deres. Se diktatori I dyte ish I marre, Ne vend te bukes, Filloi hante njerez
Mars 1997 | |
| | | TheBest Moderator
| Disa peme flasin Irfan Bregu Marre nga libri: Bethlehemi I Lirise
Disa peme flasin Se duke I copetuar Panjerezisht. Kur te vije dimri
Dhe te fryje era E te beje balte e te sjelle plehra, Te vije pranvera e vera,
Me tym e pluhur, Rere e te tjera, Te perplasen te dera
Disa peme flasin
E akuzojne mendjet e mjera, Qe I prene ashtu panjerezisht, Pa kur te vije dita,
Dine si te flasin, Do te akuzojne fort mizorisht; Ne vend te fjaleve, po na perplasin Malarje, tifo, kolera
Dhe ne do te plevasim
Mbi pluhra, tymra, rere e plehra
E baltra te zeza
Disa peme zune te flasin: Cte beje korba! Cte bej nata?! Po dergjet Atdheu mbi shkarpa
Janar 1993 | |
| | | TheBest Moderator
| Te perditshmen Irfan Bregu Marre nga libri: Bethlehemi I Lirise
As une, As ai Nuk jemi skllever. Kurse ty Te duket sikur te kjo treve Je zoti yne E pret per ty qe te kendojme nje Te deum.
Per ne ti je Si perendi e vdekur, Qe ske as lutes, Po nuk ke as tempull
Nga ti nuk presim Qe buken e perditshme te na falesh. Ne kemi te sigurte dhe te nesermen. E perditshmja eshte Qe te te shkulim ty Dhe te te flakim si nje dhemballe e kalbur
Korrik 1997 | |
| | | TheBest Moderator
| Mes valeve te detit
Mes valeve te detit, e dashur, paske ardhur me syte si lauresha, me krahet shkume e bardhe.
Ne krahe te rrembeva, me krahe me mbulove. Sa endrra djalerie te reja sec me zgjove.
S'me ndenje gjate ne duar, nuk di sesi te humba, ashtu sic vjen e iken e tretet fare shkuma.
Humbet e te kerkoj ne bregun pa njeri. Mes valeve te detit, e dashur, shfaqesh ti...
Vlore, 19 Gusht 1986 | |
| | | TheBest Moderator
| Gezim dhe trishtim
Kur ti rri prane meje, oret me duken si femije qe me ikin nga duart, sikur qindra zogj me kendojne neper deje... Sikur shkel mbi bar te ri, te vesuar...
Kur ti je ende shume larg, gjer te vish, oret calojne si pleq, tek te cilet shfaqen tromboza ne gjak... Oret sikur ecin mbi qelq...
Dhe nga gezimi dhe nga trishtimi, ashtu me merret fryma, sa keq! Here behem si femije, here bej shoqeri me pleq... | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Irfan Bregu 16/9/2010, 01:51 | |
| Kush luan me parane
S'jam platonik, po flake epikurian, pa c'ka se s'kam parfumra, as shishe vere... Te dish nje gje: kush luan me parane, t'i bene edhe gjinjte si levere... | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Re: Irfan Bregu 16/9/2010, 01:51 | |
| Kthimi Kurgja s'mujti me e hutue tui ba rruge per vend te vet. ---Ndre Mjeda
Tre dimra jam larguar, u ktheva te ky prak, sikur pas tridhjete vjetesh po kthehem ne Itake.
Une s'jam Odhiseu, qe u nisa per Helenen. Atje te Lindje e Largme si arme pata penen.
Kur shkova atje larg tek vendi qe e doja, shpesh lutesha me vehte mos binte posi Troja...
Njeqind sirena njeheresh ndieja ne tym e dallge, po une si Odhiseja kisha vec nje Itake!
Me gurin tend nen koke, me balten tende ne gji, sikur pas tridhjete vjetesh po kthehem, Shqiperi...
Larg teje i deshiruar, o moj e shtrenjta toke, sa kripe e dallges tende me doli permbi floke. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Irfan Bregu | |
| |
| | | | Irfan Bregu | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|