| Albania.123.st
|
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė. |
|
| Merita Bajraktari McCormack | |
| | Autori | Mesazh |
---|
TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Merita Bajraktari McCormack 16/9/2010, 15:45 | |
| Disa poezi nga Merita Bajraktari McCormack
Adriatik
Merre puhizėn e lehtė qė mė pėrkedhel Bregut shkėmbor kėtė mbrėmje vere Pėrcille mes erės,stuhish a rrymash Pėrcille drejt bregut qė mė njeh Bashkė me flladin e lehtė Coji dhe pikėzat e ujit qė bart me vete lag me to fytyrėn e Mėmės... tregoji i vijnė nga bija e mėrguar plot me mall e dashuri dėrguar....
Shkruar Bregdetit Dalmat
Mall
Mallin pėr ty me kujdes e ruaj nė shpirtin tim njė qoshe tėnden ke vec sot, malli si zjarr mė dogji te kėrkoj tani mes vargjesh, ku je?
Zgjohu!!
Zgjohu....erdhi agimi shih rrezen e diellit nga dritarja tė pėrshėndet s'e ndjen zėrin e zogut nga dega frut-ngarkuar tė thėrret zgohu s'e ndjen flladin? qė perden tė pėrkund mbi ballė doren e largėt mes endrrės tėnde sikur sjell qe ėmbėl , si dorė e nėnės qė ke larg, bukur, tė pėrkėdhel.. zgjohu packa se ėndrra tė mban nė krahėt e saj zgjohu ka ardhur ditė e re me shpresė, mė e mirė se dje zgjohu, piklat e vesės tė prekėsh tek vrapon barit te gjelbėr fundin e ėndrrės ja lerė harresės.. zgjohu, preke natyrėn qė qesh lexo keto vargje, gėzim tė ndjesh zgjohu, ėmbėl ,qesh si vetė drita e ndjen, mes vargjesh zgjimin tėnd
TI, DO PUTHJE PAMBARIM
femijes tim
Tė putha njėherė, dy, tre Nė ballė, nė faqe, nė sy, Ja dhe njė nė gushė, Ashtu si tė pėlqen ty!
Syēkat e bukura mban mbyllur prapė. Zgjohu,tė them!, bėn sikur sdėgjon... E di, ke frike, syrin po ta hapėsh, Puthjet e Nėnės, mos i ndalon...
Pse?
Nė cilin paralel je? Nė cdreq meridian jam? Pse, pse, pyes pambarim Po pse kaq larg tė kam?
In absentia
.per Ty
Kjo poezi eshte bere kenge nga kompozitori Akil Koci
nėse vij dhe syri yt s'mė sheh trėndafil pėrmbi qepallė do tė tė ri nėse syri yt i mbyllur fle nė ėndrrėn tėnde do tė vi
ngadalė do tė tė pėrkund si fėmijėn me perkėdhelje do tė zgjoj nė ėndėrr ndoshta do mė gjesh dhe unė mes ėndrrash tė kėrkoj
por qepalla jote tashme ėshtė rėnduar s'po hapet me tė mė kundrojė malli, po vargėzon nė metaforė zemra kot shpreson ty tė tė zgjojė.
Mos Lulen kam per Motėr?
Sot pashė njė lule me kryet poshtė Shpejt ujė i dhashė dhe mbeta nė pritje. Mos ishte kėputur nga era e fortė, Petaleēelura bukur, nė rritje ?!
Oh,ēmė dhėmbi lulja,kjo kryeulura! Nė shtat ēudi nuk kish tė kėputur! Por, kur i pashė rrėnjet e shkulura, Tek unė u ngrit njė dhėmbje e strukur.
Mos, si kjo lule jam edhe vetė, Me rrėnjėt shkulur nga erė mėrgimi?! Smė bėhet dot,Atdhe i vėrtetė Ky dhé i huaj me udhė harrimi!...
Ti me flet shqip!
Djalit tim te vogel..
Ditlindjen sot ke i dashur, vogėlush me sy tė shkruar ke gjithe ditėn qė qesh e lot gjithkujt i kėrkon tė thotė :"Gėzuar"
Lumturohesh zemėr e vogėl kur vitet e tua numėron njė dy tre, njė dy tre ja dhe nė shqip, ti kurrė s'harron!
Sikur ta ndjejė ėngjėlli i vogėl qė shqipja e tij mė ngazėllen m'i pėrsėrit me gojė e duar se sa u rrit po mė rrėfen!
bekuar qofsh o yll e dritė, gjuhėn e nėnės mos e harrosh me shpirt e zemėr Nėna tė uron ditlindjen dhe shqipen t'i gezosh!
Sonte
Ah , sonte, sonte Unė, jam Pentagram nė metaforė Ti, ti je celsi Je nota, melodia Zemra ime: fleta e bardhė Instrumenti: Mirėsia
Tė voglės sime tek e shoh nė pjano...
Vajzės sime
Ti nuk e di e vogla ime si fluturoj unė.. ti nuk e di nė cilin qiell mė con kur prej gishtash fėminore fluturim tė lirė cajkovskian improvizon
ti nuk e di e dashur , ėngjėllore ėndrrėn e cartur vjete tė shkuar jetėn e thyer tė njė adoleshenteje ti mes gishtash nė pjano je duke gjalluar
ti e ėmbėl drite e nėnės qė pjanon ke si unė dikur kukllat "prej lecke" qepur ti nuk e di nė c'ėndrra jam zgjuar e sėrish kam fjetur deri sot e vogla ime,kur lotuar tė shoh si kokėn ul gjithė naze e qesh me mua qė kam perflakur duart prej duartrokitjes sė madhe ti qesh me mua, pastaj nderon e sheh auditorin e vogėl e nėnės s'kish dhuratė mė tė bukur pėr pėrvjetorin!
11 Prill 2004
Prelud poetit
Shpirti I poetit Mjekuar nga vargu Dėnuar nga loti Vargu mjeti Shpėtimi poezia Subjekti askush Mbase vetja Mbase bota Rima fjala Nuk deshifrohet Kurrė Poeti Mėkat I botės Fjala e shkruar Poeti shpesh Mbetur rrugėsh Histori harruar Poeti shkreptima Dielli qė djeg Fjala qė shkruhet Vargu qė rimon Poeti vetėm Shtėpi rėnuar Fjala e shkruar Vargu rimuar Poeti jeton Stuhia qė shkon Fjalėn qė shėron Zemrėn qė vajton Mishėron poeti Dje dhe sot Ai ashtu mbeti I varfėr, Pa u qarė Paraja nuk ngre poezi Jetėn e jeton Poeti Sheh bukuri Erėn qė fryn Fllad ėshtė fjala Poeti kuvendon Me fjalėn e lirė Fllad a suferinė Poeti mbeti I lirė Fjala e shkruar Syri I lotuar Zemra e plagosur Poeti Merakosur Shpesh lot kristal Por zemra fal Ja cėshtė poeti Fjalė qė shkruan Per zemra qė duan Dhe mbeti
I lirė,shėrues, I dashur I ėmbėl I mirė poeti
| |
| | | TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Re: Merita Bajraktari McCormack 16/9/2010, 15:46 | |
| Korektim i nje fjale tek poezia Zgjohu
--------------------------------------------------------------------------------
Kisha keputur gabimishte fjalen e fundit te poezise. Me poshte e keni te plote ate . Poezia eshte e shkruar nga Merita Bajraktari McCormack
Zgjohu!!
Zgjohu....erdhi agimi shih rrezen e diellit nga dritarja tė pėrshėndet s'e ndjen zėrin e zogut nga dega frut-ngarkuar tė thėrret zgohu s'e ndjen flladin? qė perden tė pėrkund mbi ballė doren e largėt mes endrrės tėnde sikur sjell qe ėmbėl , si dorė e nėnės qė ke larg, bukur, tė pėrkėdhel.. zgjohu packa se ėndrra tė mban nė krahėt e saj zgjohu ka ardhur ditė e re me shpresė, mė e mirė se dje zgjohu, piklat e vesės tė prekėsh tek vrapon barit te gjelbėr fundin e ėndrrės ja lerė harresės.. zgjohu, preke natyrėn qė qesh lexo keto vargje, gėzim tė ndjesh zgjohu, ėmbėl ,qesh si vetė drita e ndjen, mes vargjesh zgjimin tėnd prita ----------------------------
Disa Poezi Te Tjera Nga Merita Bajraktari Mccormack
--------------------------------------------------------------------------------
Dy jetė...
Dy jetė, dy ėndrra Dy botė tė shprishura Dy zemra dy dashuri Pėr hir tė kujt u bėnė fli!?
KUR VDES E NGJALLET SHPRESA
Kur vritet shpresa Me tė bashkė ikėn dhe drita Qė shpirtin udhėheq nė errėsirė Me tė shuhet ēdo ėndėrr e bukur Gjithēka lėvizjen ndalon Hija e shpresės se vdekur Dhe errėsira kudo tė rrethon
Kur ngjallet shpresa Qoftė dhe prej njė fjale Bukur nė vesh pėshpėritur Pėrmes telefonit a ekranit tė vogėl Prej mijėra kilometrash tek ti mbėrritur Atėherė shkėndija drite ndizen sėrish Njeriu, me tė vėrtetė arrin tė kuptojė Se jetėn e vet, prej Zotit dhuruar Pėr Hir tė Tij duhet me shpresė ta jetojė
Kur humbet njė zemėr Kur humbet njė zemėr duket Se pas saj shkon shpresa, ndjesia Vendin e tė bukurės, jetėn Shpesh e mbulon heshtja, kotėsia
Ti kapesh pas njė fije drite Shpresė jete kėrkon tė krijosh Zemra e humbur tė dhemb kaq shumė Kurrė smundesh ta harrosh
Lutesh me shpirt pėr qetėsi Por nė agoni tė shqetėsimit jeton Nė zemrėn tėnde humbėtirė tashmė Kala-kujtimesh tė sė shkuarės ndėrton
Lutesh qė lutja tė gjejė pėrgjigje Tė vije tek ti si lumė i rrėmbyer Zemėr e ikur tė tė gjejė papritur Mjalti i jetės tė tė jetė kthyer
Por tė rifitosh zemrėn e humbur Bota do tė tė duket ngjyrė plotė Tė gjejmė zemrat, bashke ti mbajmė Se sjemi gjatė nė kėtė botė.
Si mund ti them zemrės?
Si mund ti them zemrės hesht? Si mund ti them shpirtit mos vuaj? Si mund tė ndaloj dorėn vargje tė thurė, Kur marrėzisht me ty jam dashuruar?
Pres
Pres, pres, pres, pres, Vetėm pres pambarim Njė zė tė flasė E tė gėzojė shpirtin tim
Bukuria e Vendlindjes
Kulme ēatish tė kuqe nė sfond Nga pemėt gjelbėrimi rrjedh si krua Degė plepash tė lartė, ca mė pranė Mollė, qershi e njė rrėnje ftua Peizash i pėrzier me bagėti nė mes Njė tym i bardhė duket pėrtej Ca hingėllima kuajsh vijnė nga larg Bori makinash dėgjoj pak mė kėtej
Ulur jam mes barit tė gjatė e gjėmbash fshehur Mendja shėtit nė fėmijėrinė e uruar U deshėn kaq vite kohė e durim E shkuara me tė tashmen kėtu pėr tu takuar
E virgjėr natyra si tridhjetė vjet mė parė Njė lumė i qetė, ca kodra nė anė Gurėt dhe shkurret tė njėjtat kanė mbetur Lulet si atėherė, atė aromė kanė.
Mes ndjenjash tė bukura mbėshtillem Ndjej tė shkuarėn, tek unė gurgullon si krua Ēdo gjė po aq e bukur tek unė ka mbetur Njėlloj si dikur fėmijė dhe sot qė jam grua
Bukuria e vendlindjes ėshtė mė e mira Se gjej dot asgjėkund, se blej dot as me flori Se bukurinė e vendlindjes e shijoj jo veē me sy Por dhe me dashurinė mbjellė tek unė qė nė fėmijėri!
Vere 2001, Buzė lumit Devoll.
Ti vjen tek unė
Ti shpesh vjen pa trokitur Herė herė si stuhi e marrė Erėra tė forta sjell me vete Tufan e bėn, mbart acar Rrėmben me vete ēgjen pėrpara Mbush lumin tėnd prej kohėsh vdekur E ik pastaj me vrap, pa menduar Pėr burimin qė dha ujė kur ti ishe etur
Klithma!
Oh si nuk kam edhe unė njė grusht tė forte migjenian Njė grusht fjalėsh ndėrtuese, tė ngrija brenda zemrash kalanė! Oh si nuk mundem, askush smė degjon Klithma ime si klithma tigri kumbon! Por deti duket i qetė kur zėrat sė largu ulurijnė E Budha nga lart qesh me ata qė sja duan teorinė Ngrehu, Zorba, na kujto sa mirė e ke thėnė Lėre botėn, njeriu veē pėr vete duhet me qėnė! E unė hedhkam kot njė pikė uji nė tokėn thatėtirė U dashkan male bore pėr tu shkrirė Su ngopkėrka me pika kurrė toka tharė prej diellit Veē nė filloftė stuhia, e rėnte mrekullia prej qiellit!
Kur jep! Kur i jep ujė dikujt qė prej etjes ėshtė tharė Apo i jep kurajo ku prej gjithēkaje ėshtė vrarė Kur i tregon rrugėn kur nė udhėkryq gjendet Apo e ndjek me qiri kur mes errėsirės endet Kur i jep dorėn dikujt qė rrėzohet Ti i ngjall njė shpresė dhe ai ftillohet
Kur sė fundi jep tė madhen dashuri Sheh frut tė vėrtetė, fiton njė njeri!
| |
| | | | Merita Bajraktari McCormack | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|