| Albania.123.st
|
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė. |
|
| Poezi Dashurije nga ProfessionaL | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Te Pyes??? 29/12/2008, 03:40 | |
| Te pyes,ku po shkojme? Me thua,s“e di! Me pyet ,pse jetojme? Pergjigjen s“e di. E prap te ledhatoj floket e zi Te puth te perqafoj, E te strngoj ne gji Te dua,te them , Te dua a e di Te puth ne buze, Me puth dhe ti. E pastaj,heshtje,qetesi Dy zemra degjohen Here une here ti, Te dua,degjohet perseri. Keshtu vazhdojme ne pafundesi Here te prek une,here me ndez ti. Dy zemrat tashme jane bere nje Valle a s“eshte kjo dashuri!! Te pyes,pse jeton Me thua,per ty Me pyet c“fare do? Te them... te dua vetem ty! | |
| | | TheBest Moderator
Numri i postimeve : 4519 Age : 36 Location : Deutschland Job/hobbies : Fraer Humor : Filmat qesharake Registration date : 13/11/2007
| Titulli: Pseeee.....:(:( 29/12/2008, 03:41 | |
| Kaloj dita dhe nata pa te degjuar zerin ty pse o jeta ime luan me ndjenjat e mia ti pse o ender me turturo pse o zemer me lendo pse o drite e syve te mi ste bje ndermend per mua pse me len gjith naten poezi me dhimbje e lot duke krijuar kte poezi e shkruaj me lot ne oret e vona yjet shikoj sikur ato me shoqerojne per nje cast syt e mi nuk lotojne por prap mbushem ne vaj se ti per mua nuk ke mall. nuk dua vaj as gezim dua te tret shpirtin tim dua te tretem ete zhdukem kur tme kerkosh te mos dukem te mos kujtohet as emri im sepse shiun e ktheve ne lot te dal nga syt e mI mos kerko me lotet se ku kane rene ose dheu ku me ka zene mos kerko buzen e etur sepse ajo me tash ka vdekur mos kerko me syt qe kan lotuar mos kerko doren qe te ka ledhatuar floket qe ke pergedhelur mos kerko fjalet sepse tashme ato jane tretur.
Edituar pėr herė tė fundit nga ProfessionaL nė 29/12/2008, 03:41, edituar 1 herė gjithsej | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: I Lumi Zot 29/12/2008, 03:41 | |
| I lumi zot pse me denon Me atE qE dua smE bashkon VetEm atE e du nE jet Zemra pa te me eshte e shkret Te lutem i lumi zot Te na bashkosh per jete e mot Zemra per te gjith mon vajton Vetem me te do te jetoj Nese vdekja nga jeta me ndan Nje zog i shkret tme vajton Gjith mon mbeta me lot ne sy Me shkoj jeta ne vetmi Hens se bukur i perngjan Zemra ime vetem ty te don I lumi zot dot na munso Deri ne vdekje me te te jetoj | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: E don dashurine?? 29/12/2008, 03:43 | |
| Nėse e don Bukurin, atėher mos mė duaj mua, sepse ka tjer qė jan mė tė bukura se unė. Nėse e don menqurin, atėher mos mė duaj mua, sepse ka tjer qė jan mė tė menqur se unė. Nėse e don pasuri, atėher mos mė duaj mua, sepse ka tjer qė jan mė tė pasur se unė. Por nėse e don dashurin, atėher duam vėtėm mua, sepse nuk ka asnjė qė tė dashuron mė shum se unė! | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Dy Pika Loti... 29/12/2008, 03:44 | |
| Dy pika loti, me rrodhen nga syte Mbi letren qe po shkruaja, me rane Thelle me tronditen, ne shpirte Shpejte, nga letra u thane.
Mbi fjalen, ku qe shkruar "Te dua" Pikat e lotit tim, rane U treten me bojen e shkruar Ku nje shenje te vogel, lane.
Pra me boje dhe me lot Ti shkruajta ty, keto fjale Nga ketu larg, ku s'te shoh dot E ku te kujtoj me shume mall.
U bene kohe, qe jam larguar E ne zemer, vazhdoj te te mbaj Ndoshta, edhe te kam lenduar Te lutem, besome se une s'kam faj.
Kur letren, ti ta marresh Lexoje ne vetmi Dhe lotet, qe do te derdhesh Mos te ti shohe, njeri!!!...
Edituar pėr herė tė fundit nga ProfessionaL nė 29/12/2008, 03:44, edituar 1 herė gjithsej (Reason for editing : !!!) | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Me Thuaj Ku Gabova? 29/12/2008, 03:44 | |
| Me thuaj ku gabova? a pse per ty jetova? pse zemren ty ta fala? a pse lotet per ty kurr si ndala?!
me thuaj ku gabova? qe ti me le ne vetmi a e mendon kenaqesi? lotin qe kam ne sy!
me thuaj ku gabova? qfare mekati kam bera? qe kjo dashuri u shua per te duart ne zjarr i vera ..
me thuaj ku gabova? qe smunda te mbaj pa dashur ty te humba tash mbeta vetem te qaj ...
keshtu e paska pasur fundi per ty e mua e di se tash ja thua tjetrit fjalen e embel,,TE DUA'' | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Ndenjat Per Ty ... 29/12/2008, 03:45 | |
| Derisa isha e vetmuar me vuajtje e lot ne sy te takova rastesisht dhe krijova ndenja per ty
mirpo ne zemren tende menjehere mu mbyll porta kur veq ndenjat e mia u bene shum te forta
skisha force qe te tregoj dhe e mbajta ne fshehtesi mendova se kjo do te hidheroj dhe do te mbes prap me lot ne sy
te endrrova per qdo nate qdo dite ne mendje ty te kisha nata sme jepte qetesi me mendime ne ty isha
ku je tani qe ste shoh thua se nuk ka mundesi nese kjo eshte e vertete ok ok ska rendesi
vjen dita kur te shprehi ty kete te mjere dashuri mirpo qfare pergjigje marr qe me le perjet me lot ne sy
Edituar pėr herė tė fundit nga ProfessionaL nė 29/12/2008, 03:46, edituar 1 herė gjithsej | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Mallkimi 29/12/2008, 03:46 | |
| O zot te lutem ndoshta me ndihmon Se dashuria me braktisi pergjithmon Te lutem o zot vetem per dicka Per ate qe desha me shume per gjithcka Kam per ty vec lutje lutje dhe shprese Verboje ate qe po me ben te vdese Merrja driten e syve qe mos te shohe me Mpija te gjitha eshtrat qe te mbetet sakat Le te veje i dashuri ta perkedhel ne shtrat Shurdhoja edhe veshet qe mos te degjoj Mpiksja edhe gjqkun qe mos te rroj Le ta marrin veshe te gjithe ata qe mashtrojne Kudo qe te fshihen mallkimi ti ndeshkoj Ndaj mallkoj qe te vdesesh edhe pse te dua fort E di qe ti ke vdekur dhe askush ste ka me ne bote..?? | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Mos me le! 29/12/2008, 03:46 | |
| Mos me le ne pranvere mos me le te mjere!!!! mos me le pa lule mos me le pa ere. Mos me le te lutem se te dua shume! mos me le pa shprese, mos me le pa gjume!!!!!! ti e di se te dua dhe vuaj per ty te lutem te lutem! mos ma dhuro vetmine ti je per mua shok ti je per mua gjdo send ti je ai qe ne zemren time ke, me te bukurin vend!!!!!!!!!!!!!!!!! TE dua. | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Nuk qenka lehte 29/12/2008, 03:48 | |
| Nuk qenka lehte me qen shum e dashuruar dhe mos me pas rast te shoh gjdo dite nga nje dite do te ipsha gjdo gje ! vetem te jem para syve te tu dhe te perqafoja vetem disa minuta. Gjdo here e ndjej veten te pa kompletuar me duket se nje pjes e trupit tim me mungon kur nuk jam me ty! e di tani ashtu duhet te jete vetem nuk me behet prap lehte Gjdo dite pa ty vetem e mendoj te kaluaren me ty qe ma ke dhuruar ne jete te kaluaren qe me ka mar malli.......shume Por mos haro se te dua shume dhe mendoj per ty! dhe i numroj gjdo minut deri sa te bashkohemi. | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Nuk kam menduar! 29/12/2008, 03:49 | |
| Kurre skam menduar se largohesh nga une ma fike qirin e dashurise ma bere zemren shkrume. Ku e kam dashurine a fhua kush ma mori perpiqem e digjem pyes pse me treadhetoi!
Pse femra e zeze lind e vuan pse dashuria eshte per te shkrumuar! o zot me trego rrugen e dashurise o zot me ndihmo dhe bisedo me mua? ta qaj hallin tim se sa fort e dua se vetem ti mundesh te me ndimosh qe shpyrtin tim te ma sherosh....!!! | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Dashuria Yte 29/12/2008, 03:49 | |
| Dashurin Tende E Kujtoj Ne Zemer Do Ta Mbaj Un i Gezuar Kam Me Qen Kur Kam Me Te Puthur Dhuroma Dashurin Dhuroma Bukurin Tende Besom Se Nuk Mundem Te Jetoj Pa Ty Ti Je Ne Zemren Time E Kenaqur, Ti Je Ylli i Im I Cili Ndrycon Per Mua Me Dhemb Zemra Pa Dashurin Tende Edhe Ti Do Te Ishe E Gezuar Kur Do Te Me Kishe Puthur | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Zhgenjimi 29/12/2008, 03:50 | |
| U zhgenjeva sa shpejt nga ty se ti me fole se te dua shpirt Se per mua je si flori Te dashurova qe me shikim te pare qe ate ēast nga zemra Nuk te kam ndare Me bere per Vete te ndiqja hap pas hapi Dhe me braktise ne meshir te fatit Nuk ka vajze tjeter qe te zevendeson Te dua vetem ty valle a e kupton dal ne dritare po syte me jane thare Shoh vendin Kur rrin bashke dhe me Vjen per te qare nga zemra ime fillon te pikoj gjak me thuaj ti te drejten Te dhimbsem ndo pak Me vjen zor Nga Vetja Qe rashe ne dashuri Mundohem Te fsheh por ne sy dallohet ky trishtim Ska emer tjeter veē fjale Zhgenjim Te dua shume e dashura ime dhe pse jam me zemer te copetuar dhe te them prape te dua ??? | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Kur mendoj per ty 29/12/2008, 03:50 | |
| Dhe ethe shpirtri leshon Mendoj per qenjen me te bukur ne jete Mendoj per dashurine tone. Kur mendoj per ata sy te bukur Dhe buzet qe dridhen pa fjale Mendoj per floket mbi gjoksin tend Dhe zemrat qe rrahin pandal. Kur me ty bisedoj dhe heshti Dhe dridhem kur me flet ngadal Mendoj se brenda teje ka dicka Qe ti ma thua me zemer, jo me fjale. Dicka qe me ben te ndihem si engjell Dhe hap krahet drejt teje te fluturoj Ti me shterngon aq forte prane vetes Dhe un ngadal peshperis te dashuroj | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Quhet Dashuri ! 29/12/2008, 03:50 | |
| Me fal qe te dua kaq shume Me fal qe ne zemer te lendoj Me fal por eshte teper vone Nuk mundem un ty te harroj Me fal qe te bera padashur Per mua pa qellim te mendosh Me fal qe te bera per mua Poezi me dhimbje te krijosh Me fal por njeriu prandaj vuan Te dashuroj nje njeri si ti Ti thaje lotet pa kaluar qerrpikun Dhe kur te prek buzet te quhet (dashuri) Me fal por nuk te them te dua Nuk dua me puthje nga ty Ato jane vec dhimbje per zemren Ato me bejne te ndihem njeri Por un njeri nuk dua me te jem Nuk dua un me te flas per dashurin Sepse ti me nxore nga zemra Pa ty jeta ime s'ka kuptim Me fal qe prap po te lendoj Me fal qe perjete do te dua Me fal por nuk e di si behet Me nje njeri te cmendur si mua I cmendur se tregoj te verteten I cmendur se jam i sinqerte Se ty te dua me shume se nje jete Me fal per te metat e mia Me fal qe te dhash nje shekull dashuri Por jeta I ka keto padrejtesi Jeta me solli tek ti Dhe ti si nje qenie e pafaj Si nje engjell me zemer te vrare Ti ke dicka te vecante Ti ke shume lote te pathare Me ne fund arrita Te te kthej buzeqeshjen perseri Ashtu sic ti ma ktheve mua Dhe me bere te ndihem njeri | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Dy Zemra Te Lenduara 29/12/2008, 03:51 | |
| Nuk e di a'e din "Ti" por ja une te tregoj Se dashuria e pare nuk qenka loj Dy te rije dhe nje ardhmeri, dhe ja u krijua nje e tmerrshme Histori Zemra flet shume, goja pak me pak por qe ngjan nje gje e till nuk kisha menduar aspak. Rreshtat skan te ndalur dhe zemra filloj vajin per te kaluaren e vet se te kam dashur me te VERTET. Dhe tash jam ne MES TE LUMIT me nje anije te lodhur ,,, nuk di a te thirri apo te kendoj qe edhe mali dhe oqeani, deti dhe fusha te me kuptojn duke e mbajtur emrin tend ne zemer deri nje drite diku te AGOJ... | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Mos u dorėzo 29/12/2008, 03:51 | |
| Kur gjėrat shkojnė keq siē ndodh, nganjėherė Kur rruga qė shkel, duket kodrės pėrpjetė Kur tė adhurat janė tė vogla, dhe xhebat bosh Ti dėshiron tė qeshėsh, por duhet tė vajtosh, Kur detyrimet tė shtypin poshtė nga pak Pusho, nėse duhet, por mos u dorėzo. Mos u tėrhiq edhe pse hapi ėshtė i ngadaltė Duhet tė ecėsh para me njė shtysė tjetėr Suksesi ėshtė dėshtim i kthyer pėrbrenda Ngjyra e argjendtė e reve tė dyshimit, Dhe kurrė s'mund tė shohėsh sa afėr je, Mund tė jesh afėr edhe pse duket larg Kėshtu pra lufto kur je goditur mė rėndė Kur gjėrat shkojnė keq mos u dorėzo! | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Ende e ndjej pranin tėnde 29/12/2008, 03:52 | |
| Ndjehem e ēuditshme Mė duket se ē'do ditė tė jetės sime E kam kaluar me ty. Kam ndjenjėn se tė kam pranė, kam ndjenjėn se ti ende po mė mbron pėrtej asaj largėsie tė pafund. Unė ende po jetoj me ty,por nuk e di a po jeton edhe ti me mua.? As drita e diellit nuk mi ka verbuar sytė sa mi ka verbuar shkėlqimi i syve tė tu.
Ah!!!! Sa mė mungon ai shkėlqim. Mė mungon aq sa mė mungon ti. Nėse dashuria ėshtė kaq e ē'mueshme pse Zoti e nderpreu atė.? Mė mungon zėri yt ėngjėllor Kam shumė nostalgji pėr aromėn e lėkurės tėnde, mė shumė se ē'do gjė mė mungon ajo.
Sot ndjehem e ēuditshme, sepse kam gabuar shumė herė me ty. Tė kam bėrė tė ndihesh keq, e pėr ēudi asnjėherė nuk jam penduar mė shumė se sot, dhe sot mė shumė se kurrė po ndjej nostalgji pėr Ty......
Tė humba pėrgjithmonė por ende e ndjej pranin tėnde tek unė .... | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Ah moj jete!!! 29/12/2008, 03:53 | |
| Nuk tė dua mė, o jetė, as nuk dua nė ty tė rrojė, ngase je e pavėrtetė, e pėrse nė ty tė jetoj?
Tani se dua as dritėn e diellit, se dua mė as dashurinė! edhe nėse jetoj nė zjarr tė tmerrit, mė nė ty s'dua tė rri.
Mos vajtoni as ju oj qyqe tė mjera, se s'dua t'ju dėgjoj as zėrin mė, se lumturinė mė mori era, e nė kėtė jetė mė askund vend nuk zė.
Po bėjė lutje, e pse o Zot s'mė dėgjon, po e thėrras vdekjen, e pse nuk vjen? E ēka o jetė tani nga unė kėrkon, kur e gjithė rininė mė shkatėrron?!
Mjaft o jetė mė mundove, s'mė le vend askund nė kėtė botė, mjaft dhembje mė shkaktove, e dhembjen time e dėshmojnė kėta lotė.
O, mos ago as ti o dritė, se mė shumė mė pėlqen nata, errėsirėn tani jam duke e pritė, ngase kurrė lumturi nė kėtė jetė nuk pata.
Ah sikur ta dije, se sa tė urrej, t'ma merrje shpirtin kėtu tek shkruaj, qė ti s'mė do mua, unė e vėrej, e pėrse mė lė qė tė vuaj?
Ka kohė qė po tė kėrkoj, e askund nuk tė gjej, nė ēdo vend po gjurmoj, Vallė?! Ku je mshef?
Po! Tek unė nuk pate mėshirė, qė nė kėtė moshė ta urrej jetėn, tė vdes ndoshta ėshtė mė mirė, nga ky tmerr ta shpėtojė vehtėn.
Mos ke mėshirė pėr mua, eja e mė shpėto, se jetėn mė se dua, tė lutem, mos mė tradhėto.
Mė shpėto nga kėto vuajtje, nga kėto lot, nga ky pikėllim, ah, moj mendje ēfarė nuk bluajte, nė kėto ditė, qė po ngdhinė.
Ka filluar tė bėhet ditė, ah, moj natė ti mos kalo, eja vdekje, se jam duke tė tė pritė, mos kėshtu, mos mė tradhėto.
Mjaft mė tradhėtove mbi kėtė dhe, mjaft mė le duke tė pritur, jo, pėr mua s'ka ditė tė re, se drita ime tani ėshtė fikur.
Po tė kėrkoj nė dritė tė qiriut dhe nė mesin e humnerės, tė lutem, eja e mos mė tradhėto, eja e merre kėtė shpirt tė fatėzezės, e nga kėto vuajtje mė largo.
Unė jam njė e mjerė, nė kėtė botė jam pa dashuri, e pa fat unė paskam lerė, qė t'mos njoh unė kurrė lumturi.
Nuk dua mė tė pres, nuk dua mė tė jetoj, por dua qė tė vdes, se tė nesėrmes nuk i besoj.
Tė prita dje, tė prita dhe sot, do tė pres ndoshta me vajė e lotė, por kur vdekja mė afrohet, atėherė ndoshta do tė pendohem.
Oh, tė lutem mė trego se ku je, se nga malli do tė verbohem, tė lutem eja, se tė pres, se zemra e shpirti do t'mė shkatėrrohen?!
Por ja, jeta na zhgėnjeu, na largoi tė dy, tė dy zemrat na i theu, dhe s'dua qė kėsaj jetė t'i thojnė, kur njėri larg tjetrit po jetojmė.
Nė atė ēast unė ndihmė kėrkova, para Zotit u gjunjėzova, O, Zot! Nė zemėr njė plagė tė rėndė e kam, edhe nė kėtė jetė e mallkuar jam.
Nė shpirtin tim, fle zemra jote, dhe tani jetoj vetėm me shpresė, kjo dritė s'mė lė vend askund, andaj mė mirė ėshtė qė tė vdes.
Me lotė filloj tė shkruaj, me shpirt po digjem, e me zemėr vuaj, pėrse kjo jetė mė tradhėtoi, e pėrse tani tė jetoj?
Vuajtja tek unė gjithmonė mbretėron, e rruga e varrit mė perėndon, mė mirė tė vdes, se tė jetoj, se kėto vuajtje s'mund mė t'i duroj.
Pėrse, o Zot kaq mė mundon, e zemrėn dhe shpirtin ma “, fatin tim gjithmonė ta vajtoj, e nė rininė time, vdekje tė kėrkoj.
Mallkuar ēoftė emri dhe jeta ime, mallkuar ēoftė kjo jetė me mundime, gėzim pėr zemrėn time, se di pėrse s'ka, kjo zemėr e shkretė si lule ėshtė tha.
Kėtė shpirt tė lutem, mos e merr, se aty jeton njė i mjerė, largoni kėto vuajtje, e kėto lotė, qė kurrė nuk pushojnė, e pa fat jam nė jetė, dhe kur nuk shoh dritė tė vėrtetė.
E mallkuar ėshtė kjo zemėr, andaj leri kėto sy tė mallėngjyer, qė edhe njėherė tė shijojnė atė dritė tė pakėt qė e kisha, e tani dua qė t'mė harrosh.
Frymėzimi im i pa fat, qė vjen e mė djeg mu nė gji, pėr kėnd tė flas, e pėr kėnd tė shkruaj, e pėrse mė bėn qė kaq shumė tė vuaj?
Jam shkrirė, nė jetė jam tretur, e tėra kėrkoj tė vdes, tė shkoj nė dhe, tė pushoj, tė bėhem tokė, trupi yt pėr tė mė shkelur.
E tė bėhem pluhur, qė kurrė s'do tė kesh pėr tė mė vėrejtur, bashkė me pranverė po largohem edhe unė, kur t'mė kujtojnė shokėt e shoqėt, le tė shiqojnė nė dhe, se aty pushon njė turp, qė dikur i deshti shumė, dhe ja, tani u bė pėr ta shkelur edhe ju!.
Po nėnės time, vallė kush do t'i jep ngushėllime, nė ankthe tė jetės le t'mė kujtojnė, nganjėherė le tė vjen tek varri, le ta shiqon varrin tim aty ku shkruan: "Amanet, mė kujtoni nganjėherė"?
Amanet mė kujto nganjėherė, mė pėrqafo prej sė largu, sė paku njė herė nė vit, se pėr mua nuk do tė ketė as pranverė, as s'do tė zbardh kjo e mjera ditė.
Mos e harro shifrėn qė tė don, kthema dritėn, se ky zjarr mė pėrvėlon, mos u largo nga gjiri im, se s'ka kush pas teje, t'mė jep ngushėllim.
Pėrse kėshtu mė tradhėtove, don qė t'ma shuash tė vetmėn dritė, zemrėn dhe jetėn ma helmove, andaj kthehu, e mos shko, o shpirt.
Tė kėrkoj vdekjen, mė dhimbet jeta, e kur s'tė kam pranė, qajnė sytė e mi, andaj prapė mė e mirė ėshtė vdekja, kur s'kam ku tė gjej unė lumturi.
Nė ėndėrr tė shoh, kur sytė e mi lotojnė, nė netėt pa gjumė, ndiej zemrėn qė vajton, kėrkoj hijen tėnde nė muret e dhomės sime, e mėngjesi agon, por vuajtjet nuk pushojnė.
Nė lotėt e mi, njė melodi e re, ma shuan mallin, nuk mė len tė vdes, ditėt kalojnė por asgjė nuk ndryshon.
Koha shėnon vuajtjet e mia nė ditar, sytė e tu nuk mė len tė qetė, ah, ky kujtim dashurinė e humbur kėrkon.
Ky rrembesh shiu, kujtimet m'i riktheu, ma pushtoi shpirtin zemrėn ma theu, kohėn e pranverės sė kaluar mua ma kujtoi, atėherė kur zemra ime nė tėnden jetoi.
E tani u larguam! Jetė pa mėshirė! Po bredhi nėpėr rrugė, ēdo kund po gjurmoj me shpirt tė tretur, nė ēdo pėllėmb po tė kėrkoj, po e thėrras vdekjen, nga ky zjarr tė mė shpėtoj.
Por, vallė! Jeta a sillet me ēdokend si me mua, kėsaj bote tė hidhur - jetė po i thuhet, e ēfarė, o Zot ėshtė ai kur zemrėn ta vret dhe kur ai na mallkon, ndihmė nga ai a kėrkohet?
Sytė i kam tė mbushur me lotė dhe kurrė s'mė thahen pėr atė njeri qė ma theu zemrėn, dhe mė shtyn tė qaj, por mė e mirė ėshtė vdekja, se e tėrė jeta t'mė kalon nė vaj?!
Unė po vdes, e tani nė shpirt tė kujt, vallė do tė jetoj, nė atė shpirt qė e desha, e qė kurrė "Tė dua", s'mė tha, por tani le tė harrohen tė gjitha...
Nėse ka Zot, nė kėtė botė, vallė, pse nuk mė dėgjon, por mė len, qė tė derdhi lotė, e nga kėta lotė, pse s'mė shpėton?
Jo! S'besoj mė as nė Zot, as nė tokė, as nė qiell, vetėm vdekja mund t'mė shpėtoj, nga kėto vuajtje t'mė largoj.
Ah, jam lodhur nga kėto rėnkime, qė po shtohen nga dita nė ditė nga kėto plagė tė zemrės sime, eja vdekje, ēka je t'u pritė?!
Eja pra, eja o, vdekje qe sa kohė unė po tė pres, nė kėto orė tė kėsaj mesnate, ty po tė pres, qė t'mė rrėmbesh.! | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Mos 29/12/2008, 03:53 | |
| mos loto kur pran me sme ke mos loto kur te degjosh qe kam vdekur mos loto kur te vrri te vish mos loto kur te flasin per mua mos loto kur te kujtohet se qfar me bere mos loto kur ti kujtosh tradhetin tende mos loto kur me tash shpres nuk ke mos loto kur kete e bere vet mos loto kur e di se varr jam e shtrrier mos loto ku aty prehet trupi im mos e mallko tani veten se fund erdhi. per ty jetova deri ateher kur era vdekje me erdhi. per ty jetova me shpres. por tash gjithqka i erdhi fundi. sepse ti vet deshte keshtu. tash te lutem mos harro veq nje gje se per mua ishe ai qe me mbaje te gjall por ti nga un dhe dorheqje ateher un skisha nga tja mbaj veq ti mbyll syt per jet.. syyt te cilet te shikuan pa ndal syt qe ndriqonin syt qe u ben det nga lotet syt qe tani u byllen nga vdekja... . | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Vetėm ti 29/12/2008, 03:53 | |
| S'mundem tė mendoj diēka mė tė mir nė jet , se tė dashuroj , tė kam afėr tė ledhatoj , ti ndijė puthjet tua , ta ndijė ngrohtėsin tėnde, S'mundem tė mendoj diēka mė tė mir nė jet qė ti tė jesh e imja dit dhe net pėr mira vjet , pėr gjithmon, S'mundem tė mendoj diēka mė tė mir nė jet qė tė vdes pėr ty e dashurė , Sepse jeta ime pa ty nuk ka kuptim. | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Njė ēast 29/12/2008, 03:54 | |
| Sikur ti ta dije, se sa shum te dua, asnje qast i dashur, s`do t`rrije pa mua
Por qfar te them un tash, kur ti e din shum mir? Te dashuroj dhe mos t`kam afer, shum esht e veshtir.
Andaj t`pyes o shpirt, si t`ja bejm ne tash? Qe t`mos jemi vetem, por gjith te jem bashk.
Ah moj perendi, pse jeten sma gezon? Qe zemra ime te ket pran, at qe vertet shum e don.
Kur ne do jem bashk, kjo dit do te vjen, qe zemra ime e lodhur, pran tendes te flen. | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Mes akullnajave tė shpirtit 29/12/2008, 03:54 | |
| Mes akullnajave tė shpirtit Vrapoja, Tė gjeja vullkanin e dashurisė. Por mė kot mė kot u lodha Mes akullnajave vullkan skish.
Njė fjalė e pathėnė mbeti. Njė varg qė kurrė nuk u shkrua, Kujtimin tėnd thellė nė zemėr Groposur Pluhuri I harresės e ka mbulua
Unė hesht ti hesht Kush tė flasė? Unė qesh ti qesh Kush tė kujtojė Tiktakėt e zemrės Qė nuk pushojnė? | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Ledhatimi 29/12/2008, 03:55 | |
| Tani dora peshon mbi ty, ngadal,prek fetyren tende, mundohem qe te mbyll syt, perjetoje.
Ngadal,kafshoj buzen, e ti humb ,kujtesen, mrekulli ,ledhatim, pa fjal,dora vet.
Ndjej shum,te gjitha,mbi ty, ledhatim,dridhem, ndalem,heshte, humba ,peshen,hije,nga larg.
Te putha furishem, e ti the, ndal se me vrave,buzeqeshe, un perseri, shenja ,ti bej lekures, pa deshir,nga dashuria e madhe.
Ledhatim,nuk ndalem, kurr, do ta mesosh,por nje dit, ledhatim,sy me sy, buz me buz,putha une.
Ti mos me ledhato koken, se me c'mende,jam ketu, doren ta imagjinoj,butesi, gishterinje qe lengojn ndjenja | |
| | | TheBest Moderator
| Titulli: Pėr Atė... Qė Sot Gjendėt Nė Varr... 29/12/2008, 03:56 | |
| E heshtur nė cepin e dhomės, me njė bllokė tė vogėl nė duar, ēėndronte e ndrojtur pa fjalė, kjo zemra ime e lėnduar...!
Dhe bllokun e hapė mė ngadalė, diēka kėrkoj pakuptim, mė duket se ti je aty dhe unė tė flas shpirti im... !
Por ti papritur mė zhdukesh dhe as pėrgjigje nuk mė kthen, dhe unė kaloj faqen tjetėr ndoshta aty do tė tė gjejė!
Aty lexoj dy fjalė... dhe lotėt dot si mbledh, tė them TĖ DUA shumė, tė them ktheu nė jetė!
Dikur aty diēka mė kishe shkruar ti, tani unė bashkė me dhembjen e mbaj thellė nė gji!
E mbaj aq pranė me zemrėn shtrėnguar thellė nė shpirtė, se ty dua tė tė kthej nė jetė, nė jetė sėrish!
Se ti ike pa folur me mua dhe fjalėn e fundit nuk ma the, pse s'e di, ti veē ma shkruajte TĖ DUA dhe ike u largove pėrgjithnji!
Pėrse nuk durove derisa tė vija qė puthjen time ta merrje, tė ta thosha atė qė kurrė nuk ta tashė, kur kokėn nė mua mbėshtesje?!
Pėrse jo nuk prite tė tė shihja edhe njėherė, kur mė dhembje mė buzėqeshe, mė kujtove atė pranverė?!
Pėrse kjo jetė ėshtė kaq e padrejtė, ty tė mori kaq larg nga unė, pėrse nuk na bashkonė pėrsėri, tė na bėn tė gėzuar?!
Po ti a mė mbanė mend mua apo ndoshta me engjuj ke rėn nė dashuri, ndoshta dhe unė do tė bėhem engjull sė shpejti, qė ti tė mė duash pėrsėri?!
Tė lutem mė ndihmo tė vijė edhe unė atje, mos mė lerė tė vuaj ē'do ditė e natė, se kam njė kohė tė gjatė qė pres nė krahėt e tu tė jam prapė !
Nuk mundem nga kjo jetė tė ngre kokėn, e vetmuar pa ty nė ē'do anė, nuk mundem jo mė tė dashuroj, jo, mė zemėr pėr dashuri nuk kam.
Tė lutem mė dėrgo njė shenjė, njė ėndėrr, njė lule mė dėrgo, nga ato qė unė t'i sillja pranė dhe ti me thoshe mos mė lėndo!
Pėrse ike kaq larg nga unė, jo mė as lule s'tė sjell dot, tani unė dua tė jam mė ty se pėr mua pa ty kjo jetė ėshtė e kotė!
Ē'do ėndėrr tė thėrras mė merr, nė shpirtin tėnd mė shtrėngo, dua tė jam edhe unė engjull nė krahėt e tu tė fluturoj!
Kur pranė teje qėndroj e heshtur dhe dridhem kur mė prek ngadalė, mendoj se mbrenda teje ka diēka dhe ti mė thua me zemėr, e jo me fjalė!
Diēka qė mė bėn tė ndihem si engjull dhe hap krahėt drejtė teje fluturoj, ti mė shtrėngon aq fortė pranė vetės dhe ngadalė pėshpėris Tė Dashuroj
Zot tė lutem kthema pėrsėri atė qė dikur ma more, mos mė le tė vuaj kaq shumė pėr tė, se mė s'po mund tė duroj dot, e pamundur ta harroj, kur sytė e mi pėr atė pikojnė vetėm lotė, kthema tė lutėm sepse e dua gjithmonė, gjithnjė?!
O Zot a mė dėgjon vallė, ktheje edhe njėherė nė ketė jetė, a mė sheh mua , a e sheh zemrėn time duke u kallė, o Zot ma kthe vetėm edhe njėherė atė shpirtė, nga ajo ditė qė e more dhe mė le pa tė, unė mbeta LOTI_DASHURISĖ...?!!! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi Dashurije nga ProfessionaL | |
| |
| | | | Poezi Dashurije nga ProfessionaL | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|