| Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
BlueScreen Senior Member
Numri i postimeve : 912 Age : 40 Location : Anonimus Registration date : 04/09/2009
| Titulli: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 04:22 | |
| Ēukitje ne dritare
Nje zog i vogel ēukiti ne dritare E mora ne pellembe e mrekulluar fare e mbeshteta ne faqe, e ushqeva ne duar.. "Ika, tha papritur se kam shume per te fluturuar.." Stinen tjeter per ēudi U kthye perseri Ēuk-ēuk, ēuk-ēuk "Si ti, qe atehere S'me ka perkedhelur njeri.." "Zog i dashur.. - thashe S'te perkedhel dot me, edhe po te dua Nuk i sheh duart e mija, ende ne fasho nga ēukitjet e tua?
B.T | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
Numri i postimeve : 912 Age : 40 Location : Anonimus Registration date : 04/09/2009
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 04:22 | |
| Tradhėtisht
Mė the se kishe mbetur Pa gjysmėn tėnde.. Ta zgjata dorėn bujarisht Ndėrsa unė shijoja miqesinė me ėndje Ti shkiste tutje Tradhėtisht..
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 04:22 | |
| Lere pluhurin e harreses te bjere..
Ndjenjat kapertheheshin ne germa te zeza, te kuqe zvariteshin ne shenja pafundsie nenkuptimesh ne kotesira enderimesh qe beheshin pluhur ne ardhje agimesh
Keta ishim ne, dy te panjohur qe misteri i panjohjes deshira, tundime na ngacmonte etje e pafund per te thurur rrjeta merimangash neteve pa gjume Ndaj lere pluhurin e harreses te bjere.. Mos u pendo qe se kaperceve muzgun e as agimin, per te bere "trimin" Qe permes ekranit duart s'i kalove dot, mos u pendo Me mire keshtu, pa dhimbje, pa lot. Lere pluhurin e hareses te bjere te mbuloje germat kembeshtrembra dhe merimangen me rrjeten e saj kacavirese qe nuk mundi te na zinte, te na mbyste lere edhe ate, te ējerre, poshte te bjere.
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 04:23 | |
| E shkuara
Mos e kerko vehten tende ne poezine time, se nuk je me, veē hija e se shkuares ka mbetur, mbase dhe per pak do te mbese derisa koha ta tresė.. Mos e gjurmo vehten tende ne vargjet e mija, fantazma po iken, po shket zemra ka vdekur qekuri, goja per te folur, mė s' flet
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| TI qė..
Ti qe me hodhe e perdrodhe qe me shtype, me shtrydhe me bere te mos fle, hije, shpirt, a dreq ē'je ? me shkatrove gjumin me more naten si fantazem me ndoqe ne endera me dogje, e pastaj me shtyve piper hedhur syve: Se sheh kush jam si mund te te dua, as une s'jam per ty as ti s'je per mua! Tani te shoh si qan me lot, Se zemren nga mendja S'e shkule dot, se edhe une me mendjen jam, zemren e koracova e bera kurban, tani s'me kthen dot tek ty, se s'kam me zemer dhe s'kam me as sy!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Kokėfortėsi
Sa e ēudiēme je moj aman, pse behesh si femije, me zor do te te thote tjetri: Te kam xhan?! Kjo ēfare kerkon ti, Nuk eshte dashuri Lot mos derdh kot eshte kokefortesi per ate qe s'arrin dot Kokeforte, sederlėnduar Pse s'shikon ate qė te do Po per nje tjeter Kot se koti vuan?
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| E Vetme nje mengjes
Dhe ja si vjen puna te ngrihesh nje mengjes e te mos shohesh askend qe te prese zgjimin tend.. As arome kafe perreth qe te hap syte dhe arome cigare jo e jo Ne net s'gjen as nje "miremengjes " nga ata qe mengjesin dite e kane veē lajme te vjeteruara gjen nga ato te nates se shkuar.. Ku iken te gjithe keshtu ? Si kaq papritur vetem te lane.. Te harruan, vaten , shkuan, Nje fjale s'te thane Terheq kembet ne kuzhine ve kafene qe ta pish e vetme e helmohesh Do kete edhe dite kur do jesh vetem ne jete Eh, e dashur do mesohesh..!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 04:24 | |
| Buqete lulesh ne te gdhire
Ajo buqete lulesh e jotja Nora pese te mengjesit Miresine time duke lavderuar Me tregoi padashje Se ate nate, Ah, pikerisht ate nate e dashur, me kishe tradhetuar!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Pėr ELDĖN
Njė shall tė hollė mbi sy do tė hedh, njė shall tė zi Flokėt e gjata nėn kapuē do mbledh, do ti fsheh nga ti kėpucėt me taka tutje do ti flak tė mos i gjej njeri me rripa lėkure kėmbėt do lidh, s'do e besoje as ti me vrap nga deti te shkėmbinjtė do marr, nga venim tė dy se malli pėr ty mė mori ēdo gaz, e sma di njeri
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Mos me idealizo!
Mos me zbukuro e dashur, mos me idealizo Se nuk jam ashtu Sikur te guxoja te te veshtroja thelle ne sy, E di se cfare do te te thoja tani? Kur tu afrova ne fillim Desha vetem te lozja.. Tani qe te njoh Nuk jam i denje per TY!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Trupi dhe shpirti
Tani kam filluar ta besoj kete teori te vjeter vetem se, me nje ndryshim te vogel Ndersa shpirti im rri tek ty Trupi m' endet ne nje bote tjeter
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 04:25 | |
| Rini e dyte I. Sot arrita moshen tende dikur, nena ime Te sjell ndermend te vetme, veshur ne terrta, mbytur ne mendime buzeqeshja jote mbetej pergjysem si buka e mengjezit qe ne ēante ngrysej. Dikush atehere me pat thene: jepi leje nenes te martohet Ajo eshte e re, ti do largohesh, e vetmuar do mbetet. E vetme, si jetohet? Nena ime 40 vjeēe te martohej perseri? Humor qe, a si? Me beri per te qeshur. .. Une qe vehten ne te bardha enderroja si mund te perfytyroja ne vend' tim nenen, qofte edhe me te kaltra veshur? Ecja rruges si e dambllosur ate mbremje s'me ndahej as syri qortues i Henes Vėrtet e ke, qe s'do ti thuash gje nenes? Une "fola" me nenen, tek shtronte darken si shaka ja vura perpara Ulu te hash, tha ajo dhe fshehu syte nen qepalla Nena ime s'u martua kurre, Zgjodhi me mire, mbi kurriz nje mal dhimbjesh te mbante, se hallet me nje burre te dyte t'i ndante. II. Thone qe fatet ngjajne apo trashegohen, une nuk di ē'te besoj, por erdhi ajo dite qe jo nena, po une, per te dyten here te martohem. Dhe ndodhi kaq larg nga vendi im, Gezim qe afronte trishtimin kur nenen time s'e kisha prane te me jepte nje fjale bekimi Vjehrra e ardhshme ngriti koken: E dashur, sikur gje s'me the? Une martoj djalin, do bej darkė, gezim kam. Ti, gezim nuk ke? Dhe vjehrra -nene, ne tavolinen e pare gezohej me mikesha e miq te pamoshe veshur me lajle e lule, gjysher e gjyshe Nga nena ime ..krejt ndryshe. Im bir 20 plot, shok, vella e djale doren ma ve ne sup, faqesh me fshin nje lot Ai qė i vetmi me pat thėnė: E di o ma qe me do shume, por merak mos kij per mua! Martohu o ma, martohu! Une te lumtur te dua! Shoket e shoqet vijne rrotull Te kristaltat gota perplasen n'urime Nga zemra m'pikon ne syte e perlotur gezim -trishtuara nena ime III. Dielli loz me perden e mendafshit Mengjezi ka ardhur, une ende fle Me zgjon telefoni vjerres-meme mesazhin tek le : "Honey, do shkojme per nje sebep neser, duhet te veshesh nje fustan te ri une ngjyre roze do ta blej timin, ti, mos e do ngjyre flori? Ky ze i qeshur me dritheron me kthen ne te largetat kujtime Me djeg te shkruaj (sa borxh ja kam!) per te shtrenjten nenen time
...gishtrinjte me dridhen c'te shkruaj valle? Qe nena ime Zakonin kish ruajtur ne zemer, me shume se dashurine? Apo dekoratat e njerzve per ndershmerine? Se qendroi "e forte" e nje gjysėm llaf si doli, e bravo i qofte, se burre te dyte s'mori!? O Zot, ē'tė kujtoj, ē'tu them Eshte Dhimbje e madhe Nėna Dua t'u rrefej, por s'u rrefej dot Kuptomeni.. Syte me jane veshur me lot .. IV. Dhe ja tek vini ju, gjenerate e trete Mbi kete bote te madhe-veshtrim i sinqerte, Ne bebes ua shoh enderimin lereni jashte te fluturoje mos ja prisni rrugen me hije trishtimi Pellumba te bardhe leshoni ne horizont E rendni pas tyre si pas balonave femijet e ne u pengofshi rruges, si femijet ngrihuni prape, te biesh e te ngrihesh, nuk eshte mekat Dhe Ju te duruarat, fisniket vajza ju qe gjithshkaje i jepni jete, ne gabofshi, mos i mbytni ne lot qepallat, mos i ulni syte, degjomeni, ne dalje te tunelit te erret ju pret nje RINI e dyte!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Poetit mos i beso..
Ne oazin e dashurise "ngritur pėr mua" mė thoje Nė qofte se njė ditė pėr dashurinė do shkruaj vargjet do te jene per ty per keto duar, per keta sy vec per zemren qe ke ti! Sa shumė uje kaloi nėn urė Kroi u shter, u tha Fushe e verdh'u pervelua kallinjte u poqen, u mblodhen, u bene duaj Nje yll shendriti ne qiell pastaj u keput e ra, po ajo poezi kurrė s'u shkrua Ne oazin e dashurise Ngritur dikur per mua njerzit te pane, njė tjetre tek i peshperisje ato fjale qe dikur mi pate thene mua!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Batica
"Sa e vrullshme erdhi dashuria, sa shpejt ra
." Deti u fry, u zmadhua Valet e qeta, u shqetesuan U bene dallge perendimi i zjarrte i perfaku pastaj Dielli mengadale u zhyt i teri Ne ate batice dashurie.. zjarrin per te shuar, mallin per te tretur freskine per tu marre nese u kish mbetur Pastaj batica ra, deti u terhoq Territori i pushtuar, u zbraz, u zbulua perseri rere e lagur Dielli s'qe me aty Deti u ftoh, u tradhetua zbathur ne breg Nje vajze fshinte lotet pulebardhe e vetmuar.. kerkonte shoket..
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 04:26 | |
| Nje sandale e vogel
Nga ves e mbremjes njomur ne barin e gjelber nje sandale e vogel Shket, rrukulliset e buze gjolit bje.. Rastisa une atje, qe te perkulem, ta ngre.. E njoha.. Se kisha harruar as ate As kembken qe mbante veshur e bardhe, e vogel, thember-njome me sandalka femijesh veshur Me pelqente t'i gudulisja gishtrinjte ajo mekej ne te qeshur
Nga gjoli te lagur sandalen lart ngre, Kembezbathur pas kurrizit shfaqesh ti atje Qetesisht, (O zot sa qetesisht!) zgjate gishterinjte per ta marre, A thua se ishe nje vajze tjeter e une ndonje i panjohur i marre
Nga ves e mbremjes njomur ne barin e gjelber nje sandale e vogel Shket, rrukulliset e buze gjolit bie Nga rastisa une atje, qe te perkulem e ta ngre!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Mė dhėmb miqėsi e humbur
Me dhemb miqesi e humbur Me dhemb o shok vertet Ta harroj me thua? Nuk mundem.. Duhet te harroj Ty vete Sa keq me vjen o shoku im, Me dhemb ne shpirt, vertet, se miq siē ishim, mė s'behemi dot Te pakten jo ne kete jete Cili gaboi? Kjo s'ka me rendesi fajin te tere mbi vehte e marr, veē te kthehesha edhe nje here tek ti U nis me aq kujdes u latua me aq dashuri mbi pellembe te dores e vume dhe ishte thjesht
miqėsi Ah, si e humbem miqesine Si e humbem
Per te do na marre malli qe shume e bukur per tu besuar U be xheloz vete djalli. Tinėzisht prane nesh kaloi, nje pelerine pruri me vehte, mbi koke te na i hidhte, te flisnin perēart te dy rrugen mos dinim nga binte
Oh, sa keq me vjen per shoqerine e humbur sa keq! Shume humba une por edhe ti ndoshta
shume! Me dhemb per miqesine e humbur (Sa shume na merrte malli!) Mos! Pikerisht kete mos e thoni Se do tu ngaterroje vete Djalli!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Mos me thoni "mire se erdhe"
Mos mė thoni "mire se erdhe" Se nuk po u sjell dashuri Kengen e braktisjes sjell Dhe boten te shplare ne gri Le te trokase shiu i veres mua mė s'do mė ngacmoje Le te vije Vjeshte e Mios nje tjeter do te frymezoje le te bien gjethet shumengjyreshe mbi asfaltin e zi, sixhade Persie nuk krijoj mė me to.. Luledeleve, s' u kepus mė petalet duke pyetur me do, s'me do.. Le t'i afrohet vala bregut emrin tend per ta rrembyer Ai fshire do jete prej kohesh S'do e kujtoj si gje e vyer.. Ju thashe te mos me thoni "mireseerdhe" Se s'jam mė ajo e para, Por mėshire nga ju nuk dua, Dhe as te me quani zemėr vrara.
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 19:32 | |
| Zgjimi
Nje pellumb i bardhe Me hyri ne dhome E me perplasje krahesh Zgjoi qetesine time I shpupurisi te gjitha: Kujtimet e harruara, ndjenjat e lėnduara poezite e braktisura dhe ato te panisura.. Te gjitha u shkunden u gjalleruan, u bene tok e pastaj dy nga dy erdhen te te zgjojne edhe ty
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Nuk e di per ju...
Nuk e di per ju Por sa per mua, me jane plasaritur buzet per nje puthje per puthjen e atij qe dua qe mbeti atje qiej larg nga une... Nuk e di per ju, por sa per mua, mua ne mergim nena me solli per flokesh. Shamine qe me dha shoku im ende e qull me rrėkej lotėsh
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| E enderrove ate ēast?
E enderove ate ēast Kur njerzit do te na linin nje moment, vetem? Qe ti thoshim njeri tjetrit diēka me shume Qe ti te ishe Ti dhe une te isha Une? Ja tek erdhi.. Ti sthe asgje Asgje sthashe dot as une. Akrepi vraponte ne fushen e ores ne si kujtim na mbeti vetem nje shtrengim i lehte i dores..
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 8/10/2009, 19:33 | |
| A ke provuar
A e ke provuar atė ndjenjė kur tė vjen ti thuash motėr asaj qė motra jote sėshtė? Kur tė vjen ti thuash shpirt, asaj qė e dashura jote sėshtė? Kur i thua zemėr asaj qė nuk rri me ty, prane, por zemrėn me ty e ndan? Ke uruar ndonjėherė qė e dashura, sinqeritetin e shoqes tė ketė? Po miqėsinė qė e sjell pėrtej deti, sinqeriteti? E ke provuar? Unė, po!
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Si ndodh qe
E di se ēpo mendoja tani? Sikur ti te ishe une dhe une te isha ty Ne qytet do vihej nje shpallje "Eshte zhdukur nje vajze 20 vjeēare!" E do ti lija tere gojet te flasin Si ndodh qe djemte 20 vjeēarė nuk humbasin? E di se cpo mendoja tani? Sa mire qe ti sje une e une sjam ti..
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Ike ti
Ike ti dhe diēka u kėput brenda meje... Buzėqeshja ime pa gaz u bė dhe dielli u fsheh pas njė reje.
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Mos mė kėrkoni ne poezine time
E di pse? Sepse une. mund te jem ne te ardhmen tuaj mund te jem ne te shkuaren time mund te ndodhem ne te dyja bashke, ne nje kufij te shkrire e sfumuar vehten dhe ju duke kerkuar Ne u pelqefshin poezite e mija, mos me pyesni emrin, sa vjeē jam, as ku ndodhem, syte ēngjyre i kam dhe mos bini ne enderime
A nuk ju mjafton e hapur si ne pellembe te dores zemra ime? Ne e pelqefshi poezine time mos me pyesni se kush jam ne e ndjefshi, Thirmeni thjesht "shoqja ime"
B.T. | |
|
| |
BlueScreen Senior Member
| Pse erdhe kaq vone?
Pse erdhe kaq vone tek une? kur gruri u korr e ne fushen e perveluar mbeti vetem kashta? Pse erdhe kaq vone tek une, Kur edhe dera e fundit u mbyll Dhe dimri te la perjashta?
B.T. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi | |
| |
|
| |
| Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi | |
|