| Albania.123.st
|
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.123.st". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė. |
|
| Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi | |
| | |
Autori | Mesazh |
---|
BlueScreen Senior Member
Numri i postimeve : 912 Age : 40 Location : Anonimus Registration date : 04/09/2009
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 12/10/2009, 16:00 | |
| Perralla ne internet
Ne s'njihemi , ne s'shihemi Permbys mbi kompjuter mberthyer nga njė magji ti pret per mua, une pres per ty Nje pelhure te padukshme endim me endje qe fashitet mengjezeve e merr vrull ēdo mbremje Dhe ēuditerisht sikur ndjejme dhe mall edhe pse eshte genjeshter edhe pse eshte peralle me padurim, si femijet e presim ēdo nate pa peralla s'na ze gjumi symbyllur peshperism: dua prape..
B.T. | |
| | | BlueScreen Senior Member
Numri i postimeve : 912 Age : 40 Location : Anonimus Registration date : 04/09/2009
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 14/10/2009, 23:53 | |
| Miqesore I Hej ti, me syte e zi, qe n'mes dy zemrave rri dhe prape mendon per te treten do behesh ndonjehere burre, apo gjysmak do mbetesh tere jeten? II Po ti, moj e embla bukuroshe, qe me buzeqeshje tere djemte i joshe, na thuaj, ku te fillon e verteta kur do t'i lesh ato nazet e shkreta? III Dhe ti "shefe"- serioze e madhe, sikur Ti ja mban botes tere hallet, pastaj kur hap gojen vret e pret.. ē'dashuri kerkon nga djemte? hiqi me mire gradat, zbutu, ndrysho kur flet si shefe, jo ēdo djale te do.. IV Sa pak flisni ju djemte, na plasni shpirtin, ne mendime na vini, pafjetur na ē'jini..
B.T. | |
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 14/10/2009, 23:54 | |
| Kėrkim i trishtuar
Natyre e mjere, pareshtur derdh shi, pareshtur derdh lot Mbi tavoline, nje tufe lule Dy pjata, dy gota , Dhe birrė per ty vė sot E ulem e vetme ne ditlindjen tende e pres e vetmuar me kot, me kot.. Mbremja lėshohet e rėndė, e shurdher, pa sy mbuluar nen nje gunė te zeze stolave te parkut tė kerkoj Ty Nate vone.. sa vone nuk di Mbi gjurmet e tua kembet zvarris ndaloj ketu, aty ndaloj, e mpire me behet zerin tend degjoj: " E dashur, ē'ben ashtu? u bere ujė, ik nė shtepi, merak per mua mos mbaj, per mua merak mos ki Sonte me engjej ditlindjen ndaj hera e pare qė s'te ftova ty.." Natyrė e mjerė, e pangopur me shi more ti edhe lotet e mi Mbi tavoline, nje tufe lule, dy pjata , dy gota dhe birrė pėr Ty vura sot E vetmuar perballe vdekjes, ulem, pergjerohem te te ktheje mė kot, mė kot..
B.T. | |
| E di per ēfare me ka mare malli?
..per te ngrene si atehere buke, djathe(nga djathi yne) domate e nje cope kastravec (me arome kastraveci) apo Fergese me gjize me ka marre malli.. rrobat ne oborr per te ndere, kur ka diell edhe ere me ka marre malli, per tu takuar me ty ne errresire, fshehurazi tek shkolla, per shetitjen e gjate ne bulevard oh, sa me ka marre malli! Per te ndjere pak te ftohte dimrit, dhe veres per nje gote dhalle oh, sa malli me ka marre!
B.T. | |
| Kjo poezi eshte per..
..nje ndjenje te harruar qe ngriti koke, u gjallerua, qe para se te gezohesh u turperua, se i thane s'je e vogel, por je grua qe u terhoq me dhimbje e u fsheh me lot ne nje skute te shpirtit, thelle, ku s'gjendet dot ku leshon klithma, qė njerzit s'i kuptojne, po marrin pishtaret e zene ta kerkojne, duan ta kthejne por s'e kthejne dot me ajo rriti thonjte, egersire u be.
B.T. | |
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 14/10/2009, 23:55 | |
| Te ka marre malli?!
Pėr c'fare i dashur? Pėr fjalet e mia, qė u kthyen ne psherėtima, pėr psherėtimat qė u kthyen ne lot, pėr PO -tė qė si thamė dot.. ..per netet pa gjumė, per fantazite lume, per enderat qe ne mes i keputėm, tė mos na marre malli mė, edhe Zotit i u lutėm? Per ēfare?
B.T. | |
| Ulu prane meje
Ulu ketu prane meje, me thua te presim bashke edhe nje here ardhjen e mengjezit, si atehere bashke te presim hapjen e qiellit te ndajme bashke ardhjen e Diellit, te mos flasim, te mos bejme ze, kujtimeve te tretemi, se s'do shihemi me!
B.T. | |
| Merak
Kaloj mesazhet me shpejtesi Po me mungon ti S'te pashe as dje, as sot Madje as pardje.. Ē'te ka ndodhur, ku je? A thua vjen nga puna aq i lodhur valle, sa s'shkruan dot dy radhe? Nje dite mungova une Dhe me the te mori malli Po tani ē'u bere Ti?! Me bere merak vertet, e di? Ka shume rendesi edhe vetem nje fjale, siē ka rendesi te jesh gjalle pas kesaj mund edhe te grindemi po deshe Ti quame liberale, une te dhuroj nje qeleshe..
B.T. | |
| Ēast
Qe nje ēast ndarje, nje regetim zemre, nje moment i vockel ate buzembremje I hutuar ishe, kaq prane me kishe po nuk dije c'te beje, doren te me shtrije? apo perqafoje? Bera une nje hap ti nje tjeter shtove ekulibri ra, koken tek une leshove.. Qe nje ēast i vockel ate buzembremje, ti ndoshta e ke harruar une e kujtoj me endje.
B.T. | |
| Dashuria e Gruas
Vetem nje moment i duhet gruas te bjere ne dashuri, ai mund te jete moment: admirimi, sinqeriteti, boshlleku, perngjasimi, egzaltimi, rrefimi, mirekuptimi, keqardhje, pranvere, rinimi, iluzioni, hakmarrje, nevoje, vetem nje Moment, per te ngecur ne gracken e saj e reth Tij tė endė fijen e mendimit tere jeten..
B.T. | |
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 14/10/2009, 23:56 | |
| Sekreti i rinise time
Nuk ka asnje sekret ketu "Sekreti" ishte vetem qe une e rizbulova ate, qe fshehur ne nje skute te shpirtit, harruar nga une dhe nga bota E mora per dore dhe e nxorra ne drite ne fillim mbuloi syte, e vrau dielli dhe u terhoq pasaj u derdh si krua, u ēudit q'e desha aq shume, ndriēim fytyres me dha, lumturi me fali, e me tha te dua. Kerkojeni edhe ju nė e paēi harruar diku..
B.T. | |
| Perpiqem te kuptoj ty
E di qe te kam prane pas ēdo poezie timen, te shoh si buzeqesh lehte mbi to, mbase zhytesh edhe ne enderime, por ti nuk je si gjithe te tjeret, ti nuk nxitohesh te pyesesh per mua, ti mua me lexon ne vargje, dhe me ēon ca te shkurtra oh, sa te shkurtra mesazhe.. Sot i mblodha te tera tok rudha ballin mbi to per te gjetur kush je ti, dhe zbulova qe ti dhimbjen time kupton me shume se gezimin, (me ke falenderuar se kam ndare me ty trishtimin) ti me kupton edhe zemerimin.. Dhe dua te kuptoj ty, ndoshta ke ecur edhe ti ne rrugicat e loteve te mi, ndoshta u perplase atehere dhe ende perplasesh me jeten, ēgenjehesh edhe ti si une, ndonjehere me te verteten..
B.T. | |
| Perpiqem te kuptoj ty
E di qe te kam prane pas ēdo poezie timen, te shoh si buzeqesh lehte mbi to, mbase zhytesh edhe ne enderime, por ti nuk je si gjithe te tjeret, ti nuk nxitohesh te pyesesh per mua, ti mua me lexon ne vargje, dhe me ēon ca te shkurtra oh, sa te shkurtra mesazhe.. Sot i mblodha te tera tok rudha ballin mbi to per te gjetur kush je ti, dhe zbulova qe ti dhimbjen time kupton me shume se gezimin, (me ke falenderuar se kam ndare me ty trishtimin) ti me kupton edhe zemerimin.. Dhe dua te kuptoj ty, ndoshta ke ecur edhe ti ne rrugicat e loteve te mi, ndoshta u perplase atehere dhe ende perplasesh me jeten, ēgenjehesh edhe ti si une, ndonjehere me te verteten..
B.T. | |
| Marsi nuk ardhka dot ndryshe
Po bie me duf ky shi pranvere, kujtimet e ikjes, dhimbje na zgjon, foshnjat mbi karroca ngarkuar, familjet shtrydhur nė njė furgon
Helikopter ti gjėmė mallkuar, pėrsėri mbi kokat tona ti, Su ngope me ne dy vjet tė shkuar I babėzitur je pėr gjak tė ri?!
A thua do thahen lulet e mollės pėrsėri syve do na shkasin lot, Marsi nuk ardhka dot ndryshe pėr ne, veēse me krisma e erė barot?
B.T. | |
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 14/10/2009, 23:57 | |
| Dashuria ime
Njė gjethe e varur nga vjeshta kishte mbetur, e vetme nė trupin e dimrit te lagėsht e te bardhė, sot kallkan u kėput e ra mbi pezulin e dritares sime, ndoshta kėshtu do kisha rėnė edhe unė ather e mbetura pezull mes jetes edhe vdekjes, sikur tė mos mė kishte mbajtur ti Dashuria ime!
Qė atėhere mėsova tė dua jetėn mbi gjithshka, tė kuptoj atė qe tė tjeret se kuptojnė, tė falė dashuri dhe aty ku mirėnjohje ska, tė fal edhe miqtė qė ne tė nxituar gabojnė, tė fal edhe atė qė kupėn e helmit mbushur ka, e mbi tavolinė pėr darkė si verė kėrkon ta pijė, qė edhe fjalėn e mirė mė nga e keqja se ndan , jetėn vehtes i nxin mė shumė se ēe ka nxirė..
B.T. | |
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 14/10/2009, 23:57 | |
| Vitet?
Ē' janė kėto vite qė thoni ju, unė nuk i takova vitet.. Ato i u afruan avllisė sime mė panė tek kėrceja nė litar, e thanė se ngatėruan derėn, tė qeshur fėmije mė dhanė e mė kthyen sėrish pranverėn..
B.T. | |
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi 14/10/2009, 23:58 | |
| Nėnokja
Eh moj e embela nenokja ime, ke lidhur duart e rri menduar veshtrimin hedhur pertej dritares, e di c'mendon, e di se c'bluan Debore e bardhe ne gracke te zuri qekurse ke ardhur, e me s'tu nda, c'debore renka ketu, moj bije Po ketu tek ju qenka hata!?! Mbeskat cicerojne ne telefon Na mori malli o nena, ku je? Ti ditet me gishtrinj u numeron Ja erdhi nena o shpirt atje. Ditet e kthimit numeroj edhe une, si do me ikesh kaq shpejt keshtu? Kaq pak do rrish o nene me mua, pangopur me le nga "xhanet" e tua Koken ne preher me merr si atehere, Djal i nenes - ty te ka nena trime, per ty jam e qete, me ty u cmalla, Ne Tirane me presin Xhulia, Ana..
Albana Melyshi Lifschin, Janar 2001, Bruklin, NY | |
| Nuk e di per ju...
Nuk e di per ju Por sa per mua, me jane plasaritur buzet per nje puthje per puthjen e atij qe dua qe mbeti atje qiej larg nga une...
Nuk e di per ju, por sa per mua, mua ne mergim nena me solli per flokesh. Shamine qe me dha shoku im ende e qull me rrėkej lotėsh.
E enderrove ate ēast?
E enderove ate ēast Kur njerzit do te na linin nje moment, vetem? Qe ti thoshim njeri tjetrit diēka me shume Qe ti te ishe Ti dhe une te isha Une?
Ja tek erdhi.. Ti sthe asgje Asgje sthashe dot as une. Akrepi vraponte ne fushen e ores ne si kujtim na mbeti vetem nje shtrengim i lehte i dores..
Nenokja
Eh moj e embela nenokja ime, ke lidhur duart e rri menduar veshtrimin hedhur pertej dritares, e di c'mendon, e di se c'bluan
Debore e bardhe ne gracke te zuri qekurse ke ardhur, e me s'tu nda, c'debore renka ketu, moj bije Po ketu tek ju qenka hata!?!
Mbeskat cicerojne ne telefon Na mori malli o nena, ku je? Ti ditet me gishtrinj u numeron Ja erdhi nena o shpirt atje.
Ditet e kthimit numeroj edhe une, si do me ikesh kaq shpejt keshtu? Kaq pak do rrish o nene me mua, pangopur me le nga "xhanet" e tua
Koken ne preher me merr si atehere, Djal i nenes - ty te ka nena trime, per ty jam e qete, me ty u cmalla, Ne Tirane me presin Xhulia, Ana..
Albana Melyshi Lifschin, Janar 2001, Bruklin, NY | |
| Dhimbje dhe mall
(emocione nga vizita ime e pare ne Kosove)
Sot bulevardi i rinise sime tiranase me rruget e tua Prishtine u shkri e u be nje E tronditur ne mes pranveres se dubluar, shpirti mall e lot mbi faqe per ty derdhte, Kuptova se aq gjate sa une Prishtinen, ju o vellezer Tiranen time enderuat!
Nje molle ndahet ne mes per dashuri, nje pjeshke po ashtu, por nje atdhe per dashuri nuk ndahet ne mes, kurrsesi!
Damaret e gjakut na i prene vellezer, damaret e jetes ne fasha mbeshtjelle i kemi mbajtur, gjaku te mos na ike, te mos na prishet, te fiket te mos na bjere, ne toke te mos biem, dhe ne gjunje te mos biem gjithashtu
.
S'e ndjeva mungesen tende ne Prishtine, Tirane
Kujtimet e shiut
Iku vape e mbremjes Vape e zagushi Po vjen mengjes i fresket sjell ca pika shi
Ē'me pelqen ky shi i veres Gjithnji me ka pelqyer Qoftė me pikla harrakate Qoftė kur vjen si lum rembyer
Seē me ve ne enderime Kujtime te bukura me sjell Ndonjehere kam deshire dhe tek ju t'i percjell
1 Dite pranvere ishte, ja nje shi i lehte si sot I prekur nga po-ja ime, syrit ti fshije nje lot
Dhe u ulem nen nje peme Paskesh qene pemė mani shiu vu papritur zuri
me mana ē'mu mbush fustani
Zume te qeshnim , zume te lozin Shih ē'behet o fisnik Per kete dite te gezuar edhe vete mani na gostit!
2 Nje here tjeter ne Tirane ra nje shi i rralle, thuhej shi te atille as gjysherit s'kishin pare
Mori ēdo gje perpara, hoqi gure e hoqi lluce Ishte per te qeshur te te shihnin me kepuce..
Djemte perveshur pantallonat, vajzat mbi gjunj ngrinin fustanet Cadra thyer rruges gjeje, Ēadra, kepuce edhe nallane
Tek nje qoshk i lagjes sone Nje gjol i madh qe krijuar E vetme ngecur ne ate gjol Une shushatur e turperuar
Njerzit gjolin rethuar kishin Djem, vajza, te moshuar ca therrisnin, ca qeshnin Ca me fjale po me ngisnin
Ti si engjell shpetimtar (Si u shfaqe aty, s'e di,) Ndoshta Zoti te dergoi per te bere nje mrekulli
Isha une a s'isha une? S'po u besoje syve per gjitonen kryeneēe shllap-shllup ne uje hyre
Mbahu for tek une, me the (Une u preka, u perlota) neser me shaj sa te duash Po sot do te marr hopa..
Rashe te flija po nuk fjeta Beja ēudi me vehte I trembesh, e i iken rastit dhe ja, si ta sjell jeta!
Ne telefon te mora.. "Faleminderit" per dje, por
sandalet e mija, te kujtohet ku mi le?
Ha! ha! ha!I kam ketu tek dera Por mendohu mire kesaj radhe O do vish t'me thuash PO o do shkosh te blesh te tjera! | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi | |
| |
| | | | Ēukitje nė dritare - Albana Mėlyshi | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|