Tashmė, ajo ėshtė njė kėngėtare e afirmuar. Dy kėngė tė saj, Jek e jek dhe Barbi Silikon, i kanė siguruar asaj njė vend nderi nė renditjen shqiptare. Kjo ėshtė Ingrid Gjoni sot, pavarėsisht se e filloi karrierėn duke pozuar gjysmėlakuriqe qė nė moshėn 16-vjeēare. Ambicia e saj pėr tė qenė e para modele shqiptare qė nxirrte nė pah hiret trupore rezultoi e suksesshme dhe vajza kapriēoze do tė pushtonte faqet e para tė gazetave dhe revistave.
Ofertat nuk i munguan, madje edhe nga revista prestigjioze amerikane dhe evropiane, por ajo kishte menduar njė tjetėr fat pėr karrierėn e saj. Ndonėse studimet e larta i pėrfundoi nė Akademinė e Arteve, dega regjisurė, Ingridi e gjeti veten nė kėngė. Pėr momentin ndihem mirė mė kėngėn, por kjo nuk do tė thotė qė nuk mund tė eksperimentoj diēka tjetėr, shprehet ajo. Ingrid ėshtė nė kėrkim tė diēkaje tė re, njė karrierė ndryshe, ndoshta edhe jashtė Shqipėrisė. Mė tepėr se pėr jetėn e saj artistike, ajo mbetet ndėr kėngėtaret mė tė ndjekura nga paparacėt shqiptarė pėr shkak tė ngjarjeve qė kanė ndodhur nė jetėn e saj private. Fundi i lidhjes me ish tė fejuarin u komentua gjatė nė faqet e gazetave rozė. Ajo tashmė po rindėrton njė jetė tjetėr, krejtėsisht sipas ideve dhe dėshirave tė saj; njė kapitull tė ri, me eksperienca tė reja sepse e tillė ėshtė ajo, njė vajzė qė guxon.
Sapo keni publikuar njė kėngė me Ēiljetėn. Si lindi ky bashkėpunim?Ky bashkėpunim lindi nė avion (qesh). Po udhėtonim pėr nė Zyrih dhe duke parė tregun aktual nė Shqipėri, menduam se do tė rezultonte i suksesshėm njė bashkėpunim mes nesh edhe pse tė dyja po ecnim mirė si soliste. Sapo u kthyem nga Zvicra, biseduam me kompozitorin Florian Mumajezi dhe kėnga na pėlqeu me dėgjim tė parė. Jam shumė e kėnaqur nga ky bashkėpunim. Ka patur reagime tepėr pozitive pėr kėngėn dhe shpresojmė qė sė shpejti tė realizojmė edhe videoklipin.
Kam dėgjuar se marrėdhėnia juaj me Ēiljetėn nuk ka qenė shumė e mirė. Duhet ta besoj kėtė?Janė thjesht thashetheme sepse marrėdhėnia jonė ėshtė pėr sė mbari. Ēiljeta ėshtė njė mike shumė e mirė e imja dhe bashkėbisedojmė jo vetėm pėr punėn por edhe pėr jetėt tona private. Mos besoni gjithēka ėshtė shkruar nė gazeta.
Dy videoklipet tuaja tė fundit janė pritur shumė mirė nga publiku. Cila ėshtė e veēanta e kėtyre kėngėve ?Jek e jek u pėlqye shumė nė publik dhe pėr kėtė ndihem mirė. Kam punuar shumė, veēanėrisht me videoklipin e kėngės pėr tė prezantuar diēka cilėsore dhe them se e kam arritur. Barbi Silikon u kompozua nga Florian Mumajezi dhe mė ėshtė dashur shumė kohė pėr ta realizuar.
Shumė artistė nuk ngurojnė tė hedhin nė treg albumet e tyre. Me ju nuk ka ndodhur kėshtu. Pėrse jo?Tė gjitha kėngėt e mia janė nė treg nė pėrmbledhje tė ndryshme muzikore. Ėshtė e kotė tė realizoj 15 kėngė nga tė cilat publiku do tė dėgjojė vetėm njė a dy prej tyre. Kjo procedurė qė po ndjek mė pėrshtatet dhe them se do tė vazhdoj tė prezantoj vetėm kėngė tė vetme.
Jeni e para femėr shqiptare qė guxoi tė thyente tabutė duke pozuar e zhveshur. Si e kujton sot atė eksperiencė?E kujtoj me nostalgji. Edhe pse e dija se ishte tabu, unė isha e sigurt nė atė qė kisha vendosur tė bėja dhe e arrita. Vazhdoj tė mbetem nė mendjen e njerėzve si e para vajzė qė tentoi dhe e arriti atė qė donte.
Cila do tė ishte ajo ofertė qė do tė tundonte tė pozoje pėr Playboy ?Nuk do ta bėja pėr asnjė ofertė. Ajo qė ka kaluar nuk kthehet mė dhe unė tashmė jam rritur dhe kam tė tjera synime pėr jetėn dhe kjo eksperiencė nuk bėn pjesė nė planet e mia. Do tė mbetet njė histori e kaluar.
Motra juaj, Inisi sė fundmi ėshtė shfaqur nė ekran nė rolin e moderatores. Keni menduar tė ndiqni shembullin e saj ?E kam kaluar provėn e moderatores kur isha adoleshente dhe tė them tė drejtėn nuk mė pėrshtatet aspak ky profesion, ndaj nuk mė pėlqen tė jem moderatore.
Keni menduar pėr njė bashkėpunim tė mundshėm nė kėngė me Inisin?Pse jo, edhe pse kėnga nuk bėn pjesė nė planet e Inisit, nėse unė do t`i kėrkoja tė kishim njė bashkėpunim nė kėngė, jam e bindur se ajo do ta priste pozitivisht ftesėn.
Ēfarė e bėn Ingridin tė zhgėnjehet ?Nuk ka shanse tė zhgėnjehem pasi nėse do tė mėsoja se po arrija drejt zhgėnjimit, do tė zhgėnjeja unė e para. Pėr fat nuk e kam pėrjetuar kėtė ndjesi. Vetėm kam zhgėnjyer (qesh).
Ēfarė paragjykon Ingridi nė Shqipėri ?Fjalėt e tepėrta pa vlerė, thashethemet qė nuk kanė tė sosur. Kėtu tek ne, njerėzit janė tė predispozuar pėr t`u marrė me jetėn e tė tjerėve, duke komentuar e shpesh duke ekzagjeruar njė lajm apo qoftė spekulime tė pa rėndėsishme.
Ka njė lidhje mes Ingridit dhe Anglisė ?Fatkeqėsisht nuk ka edhe pse atje ka plot emigrantė shqiptarė dhe unė dėshiroj tė jem njė ditė mes tyre, nė njė koncert sikurse do tė dėshiroja ta vizitoja Anglinė pasi kam dėgjuar se ėshtė njė vend i mrekullueshėm qė ja vlen ta vizitosh. Duke pėrfituar nga kjo intervistė gjej rastin ti pėrshėndes tė gjithė shqiptarėt nė Britaninė e Madhe dhe i uroj fat e mbarėsi kudo ndodhen.